ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΜΑΣΤΑΜΠΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΜΑΣΤΑΜΠΑ

 

Την εορτή της Υπαπαντής του κυρίου εόρτασαν σε μια όμορφη εκδήλωση όπου αποτελούνταν απο ομιλίες αλλά και τραγούδια τηε χορωδίας παναγίιτσας Μασταμπά το απόγευμα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου.
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου και εξήρε το έργο της ενορίας Παναγίας Μασταμπά, της εξαίρετης ανθρώπινης καθοδήγησης των ιερέων, αλλά και της χορωδίας που με τα τραγούδια της ενώνουν και ξυπνούν στον συνάνθρωπο το ελληνικό στοιχείο που διατηρήτε μέσα απο την παράδοση ύμνων, μελωδιών και στίχων.
 
 Την ημέρα αυτή οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες όλων των μικρών παιδιών τιμούν την γιορτή και κρεμούν στην εικόνα της Υπαπαντής τάματα ή κάνουν προσφορές.  Σε περασμένες δεκαετίες η ημέρα αυτή ήταν αργία και κανείς άνδρας ούτε γυναίκα, δεν δούλευε. Οι μύλοι που άλεθαν, ακόμα και τις μεγάλες γιορτές, είχαν αργία εκείνη την ημέρα.




Η Δεσποτο-θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, που εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, θεωρείται στην Κρήτη μεγάλη γιορτή, από τις μεγαλύτερες του ετήσιου κύκλου. Γιορτάζεται η Παναγία, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στο Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβευτή ιερέα Συμεών, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός). 



















Post Top Ad

.............