Με την Μπάντα του Δήμου σε αποκριάτικο πρόγραμμα , τα τύμπανα των BATALA CRETA για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, τις μελωδικές φωνές των THE MUFFINS και τον ρυθμικό χορό της ομάδας  zumba της CINDY Morales ζεστάθηκαν οι δρομείς και περιπατητές πριν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Λαμπρινός  μετρήσει αντίστροφα για την εκκίνηση  του μη ανταγωνιστικού , φιλανθρωπικού δρόμου για την Καστρινή Αποκριά 2016.

Την  όμορφη  διοργάνωση που ετοίμασαν  οι Ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.



Ο  φιλανθρωπικός δρόμος  έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς από την πλατεία των Λιονταριών με στόχο όχι μόνο την προώθηση των  Αποκριάτικων Εκδηλώσεων  αλλά και την ενίσχυση και βοήθεια του Παιδικού χωριού SOS Κρήτης και του συλλόγου  Δικαίωμα στη Ζωή.

Συμμετείχαν οι σχολές χορού και σχήματα  NENA'S ACADEMY, DUENDE DANCE ACADEMY, DanziAmo, Τέχνη Χρώ, DANCE fusion, Tango Salon, ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ, Malek GROUP, ZUMBA with CINDY





Στο παραδοσιακό  πρόγραμμα τους ρυθμούς έδωσε ο κρητικός καλλιτέχνης Νίκος Μυλωνάκης  ενώ  Κρητικούς χορούς παρουσίασαν  οι Κρείττονες

Το ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA  φιλοξένησε στο Ηράκλειο τους  BATALA CRETA τους οποίους έφεραν  στην Κρήτη  οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

O περίπατος είχε  δύο στάσεις,  το Gusto All Day στην οδό Ταγ. Τζουλάκη και το Έναστρον Καφέ  στην πλατεία Ελευθερίας.

 


Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης  η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ και  η εταιρία ενδυμάτων - εκτυπώσεων ΛΥΤΙΝΑΣ

Χορηγοί τα κρητικά τυριά ΑΦΟΙ  ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ, τα κρητικά αναψυκτικά ΦΗΜΗ, το κομμωτήριο ΖΕΝ, η ασφαλιστική εταιρία PERSONAL.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για άλλη μια φορά είχε την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης ενώ ασθενοφόρο γα παν ενδεχόμενο προσέφερε η intersalonika.