ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2016 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2016 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Nέες και παλιές εσοδείες, από 26 κρητικά οινοποιεία είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης με τίτλο “ΟιΝοτικά 2016” που ξεκίνησε το Σάββατο και  ολοκληρώνεται σήμερα μόνο για επαγγελματίες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).




Την έκθεση διοργανώνουν οι οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) με συνδιοργανωτές την  Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και το Επιμελητήριο Χανίων.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης Αντώνης Ντουράκης τόνισε «έχοντας  μία εμπειρία 9 χρόνων που τα δύο Δίκτυα οργανώνουμε εκθέσεις, φέτος αποφασίσαμε να έχουμε μία ενιαία ονομασία “ΟιΝοτικά” τόσο σε Χανιά όσο και στο Ηράκλειο. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, όλες  οι εκθέσεις που θα διοργανώνει το Δίκτυο, θα έχουν την προαναφερθείσα ονομασία».












Ο κ. Ντουράκης πρόσθεσε «στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 26 οινοποιεία απ’ όλη την Κρήτη. Σκοπός είναι να δείξουμε τις καινούργιες, αλλά και παλιότερες σοδειές κρασιών. Στην έκθεση έχουμε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μπαρ, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μόνο μία ποικιλία λευκού κρητικού κρασιού, το “Βιδιανό” στις διάφορες μορφές του. Κάθε οινοποιός βάζει τον δικό του χαρακτήρα μέσα σε αυτό το κρασί. Αλλος το έχει περάσει από βαρέλι, άλλος μόνο από δεξαμενή, κάποιοι το έχουν ανακατέψει με κάποια άλλη ποικιλία. Είναι μία ποικιλία κρασιού που εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση από τους καταναλωτές».


Post Top Ad

.............