ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Σύλλογος Υπάλληλων Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζοντας την παράδοση της έκδοσης του ετήσιου ημερολόγιου του, αποφάσισε για το 2016 να προβάλλει τις δραματικές εικόνες της προσφυγικής κρίσης που ξετυλίγονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά και ανάλογες, συγκλονιστικά παρόμοιες, εικόνες από το δικό μας ιστορικό παρελθόν. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας βοηθάει και σήμερα να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας.
 
Το ημερολόγιο με τίτλο: «Η προσφυγιά τότε και τώρα», περιλαμβάνει φωτογραφίες προσφύγων από το 1922, το 1974 αλλά και το 2015 και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12/2/2016 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, στις 19.30. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του ημερολογίου από εκπρόσωπο του ΣΥΕΤΕ και παρεμβάσεις από εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Ρεθύμνου, ο οποίος θα μεταφέρει την εμπειρία του από την παρουσία σε νησί υποδοχής των προσφύγων, εκπρόσωπο Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου και έναν ακαδημαϊκό.
 
 

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
 
 
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των προσφύγων.
 
Ρουχισμός:
 Παρακαλούμε δώστε προτεραιότητα σε: Unisex αθλητικά παπούτσια μεγέθη 37-43 Small/medium unisex αθλητικές φόρμες αντρικά και γυναικεία παντελόνια και εσώρουχα, αντρικές και γυναικείες χοντρές κάλτσες, αντρικά και γυναικεία γάντια και σκούφους. Μακριά ζεστά φορέματα και παλτό για γυναίκες, παιδικά μπουφάν, παιδικά γάντια (και μικρά μεγέθη) και κασκόλ, παιδικά παπούτσια μεγέθη 25-38, μπιμπερό και πιπίλες για τα μωρά.
 
Άλλα είδη:
Χαρτί κουζίνας Μεγάλες (140λίτρα+) ανθεκτικές σακούλες σκουπιδιών Μεγάλα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης Τσάντες πλάτης μεσαίου μεγέθους Μωρομάντηλα και Μαντηλάκια υγρά αντιβακτηριακά Σόμπες αερίου Μπαταρίες ΑΑ, ΑΑΑ, 3D, 4DΣχοινί (5 mm <) Πλαστικά γάντια εργασίας Gaffer και ταινίες συσκευασίας (χαρτοταινίες) Καλοριφέρ λαδιού Λαμπτήρες καταιγίδας με μπαταρία Προβολείς Ηλιακά επαναφορτιζόμενά φώτα Long Range Κιάλια Θερμικά Κιάλια Πυροσβεστήρας
 
Ιατρικές ανάγκες:
Οξύμετρο ενηλίκων (μανταλάκι) Οξύμετρο βρεφών (ηλεκτρονικό με καλώδιο που καταλήγει σε αυτοκόλλητο για το δαχτυλάκι του μωρού) Πιεσόμετρο ηλεκτρονικό με περιχειρίδα ενήλικα και παιδιού Μάσκες χορήγησης οξυγόνου και νεφελοποίησης για παιδιά και ενήλικες Amp Aerolin, Pulmicort, Atrovent Ενέσιμα Voltaren, Muscoril, Solumedrol, Solucortef, Apotel, Lasix, Zantac, Fenistil, Primperan Ενέσιμη xylocaine Mucosolvan για παιδιά Καθετήρες foley Ρινογαστρικοί καθετήρες παιδιών και ενηλίκων Δοχείο απόρριψης βελονών Πλαστικά μπουκαλάκια για ροόμετρο φιάλης οξυγόνου

Post Top Ad

.............