ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ


 Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ομιλία από τον θεολόγο κ. Χρήστο Φραδέλο με θέμα “Τρεις Ιεράρχες: Πίση και επιστήμη” και θα τιμηθούν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλειος Διγαλάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής και πρόεδρος Συμβουλίου Ιδρύματος ΤΕΙ Κρήτης Καλιακάτσος Ιωάννης καθώς και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Ποντικάκης Ηλίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαραγκάκης Μανούσος.
Θα πραγματοποιηθεί κοπή βασιλόπιτας για την Εκπαίδευση καθώς και απόδοση τραγουδιών της Μικράς Ασίας από την χορωδία τής ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και το Γραφείο Νεότητάς της.
ΣΤΗΝ ΟΑΚ

 
Επίσης, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αύριο Παρασκευή, και ώρα 6 μ.μ., για όλους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των δύο Επαρχιών, Κισάμου και Σελίνου.
Οι ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες των καιρών μας, συνέπειες των οποίων επηρεάζουν άμεσα τόσο την Παιδεία, όσο και τους λειτουργούς της, αλλά και οι πολλαπλές ιδιαιτερότητες των σχολείων της ενδοχώρας και των επαρχιών μας δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων μας χρειάζονται, εκτός των γνώσεων και της εμπειρίας τους, να κάνουν καθημερινές υπερβάσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν στο χρέος και την αποστολή τους. Μέσα σε καιρούς κρίσης προσφέρουν τα μέγιστα στη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας.
Η εκδήλωση θα είναι στραμμένη στο καίριο ζήτημα της Παιδείας και θα αναπτυχθεί στην εισήγηση, με θέμα “Σύγχρονος προβληματισμός για την Παιδεία” από τον κ. Ιωάννη Φίλη, πρ. πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο σεβ. μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Παρακαλούνται όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2824022245 και 22500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση oac@otenet.gr (υπόψη κας Ιωάννας Τζολάκη)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/

Post Top Ad

.............