Στην παραδοσιακή «βαρέλα» του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που στήθηκε και φέτος στο «σταυρό» της πόλης βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιώργο Καραντινό. 


 Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, ο δήμαρχος Ηρακλείου πήγε στο σημείο όπου στο παρελθόν ο γαντοφορεμένος τροχονόμος ρύθμιζε σε καθημερινή βάση την κυκλοφορία των λιγοστών οχημάτων της πόλης. 


Τώρα πια στο Ηράκλειο η «βαρέλα» της Τροχαίας στήνεται μία φορά το χρόνο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στέλνοντας το δικό της μήνυμα για αναίμακτες γιορτές! Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός αντάλλαξε ευχές με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργο Πιτσούλη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Νίκο Χριστοφάκη,  προσφέροντας παραδοσιακά καλάθι με δώρα.


Το έθιμο της βαρέλας, αναβιώνει κάθε χρόνο, παραμονή Πρωτοχρονιάς και δίνει μια ευκαιρία ανταλλαγής ευχών των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών με τους επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας.





Πολλοί ήταν αυτοί που σταματούσαν για να χαζέψουν τις κινήσεις που θύμιζαν χορογραφία και να ευχηθούν στους τροχονόμους, οι οποίοι –σύμφωνα με την παράδοση – προσφέρουν δώρα στους τροχονόμους. 

 Eκείνη την εποχή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι καταστηματάρχες και οι οδηγοί άφηναν μπροστά στο βαρέλι κάθε λογής δώρα για τους τροχονόμους. Aυτό το έθιμο τηρείται μέχρι σήμερα. Tα δώρα που συνήθως προσφέρονται είναι ποτά και γλυκά.