ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και συμβολικό τρόπο επέλεξε ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" (www.Aetoogiannis.gr )  για να τιμήσει και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κατέγραψε και συγκέντρωσε όλα σχεδόν τα τραγούδια που γράφτηκαν από μεγάλους Έλληνες στιχουργούς και συνθέτες τα οποία τραγουδήθηκαν τις τραγικές μέρες του 1973, αφιερώθηκαν ή ταυτίστηκαν με την ιστορική επέτειο ή τους αγώνες του λαού μας για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.



Στις 17 Νοέμβρη 2015, 42 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, αντί για τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις,τα μέλη του οργάνωσαν μια διαφορετική συγκέντρωση. Απέδωσαν τιμή στους αγωνιστές της εποχής χορεύοντας με σεβασμό και πιστή απόδοση τα τραγούδια τους. "Το Μεγάλο μας Τσίρκο","Ένα το Χελιδόνι", "Το Γελαστό παιδί¨", "Το Ακορντεόν", "Λεβέντης εροβόλαγε", "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία", 'Είμαστε δυο είμαστε τρεις" και τόσα άλλα επαναστατικά και ιστορικά τραγούδια αποδόθηκαν και χορεύτηκαν. Με τα βήματα του Χασάπικου, του Καρσιλαμά Σμύρνης και Προποντίδας, του Συρτού στα τρία, του Καλαματιανού, του γρήγορου Ταταυλιανού Χασάπικου, του ζεϊμπέκικου και τόσων άλλων όλοι μαζί ξύπνησαν μνήμες στους μεγαλύτερους και καλλιέργησαν έστω και λίγο τη χαμένη επαναστατικότητα των νεότερων.



Από τους διοργανωτές τονίστηκε: "Θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι το να αφήσεις την ασφάλεια και την θαλπωρή του καναπέ, για να εκφραστείς χορευτικά με οδηγό ιστορικά τραγούδια αντίστασης, είναι μια πράξη κατά κάποιο τρόπο επαναστατική ιδίως στις μέρες αυτές της ολοκληρωτικής υποδούλωσης σε λογής λογής ορατούς και αόρατους κατακτητές". Τα μέλη του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" επιδιώκουν με τέτοιου τύπου διοργανώσεις να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας ως προς την Ιστορική Μνήμη και την Παράδοση η οποία μέσω της χορευτικής μνήμης και έκφρασης παραμένει ζωντανή. 



Post Top Ad

.............