ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ



Το δημαρχείο χερσονήσου, δύο σχολεία (ένα καλλιτεχνικό, το άλλο μουσικό) και ένα εκθεσιακό κέντρο μεταφέρθηκαν σε ορισμένα από τα παλιά κτίρια της βάσης χωρίς πολλές αλλαγές για τα αναγκαία στούντιο και τις αίθουσες συναυλιών. 




Το τεράστιο μέγεθος της βάσης έκανε την χρήση της δύσκολη και αποσπασματική. Εγκαταλελειμμένα κτίρια στέκονται δίπλα σε αυτά που λειτουργούν. Οικόπεδα της Βἀσης δόθηκαν σε διαφορετικούς φορείς προσθέτοντας έτσι στη γενική σύγχυση. Ένα εμπορικό κέντρο, ένα πανεπιστημιακό ενυδρείο και θαλάσσιο ερευνητικό κέντρο, μια Δημοτική Πινακοθήκη και ένα συνεδριακό κέντρο συνυπάρχουν με ερημικές εγκαταστάσεις. 








Οι υπόλοιποι χώροι πρασίνου χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια από ντόπιους βοσκούς. Περπατώντας γύρω από τη βάση μπορεί κανείς να συναντήσει σχεδόν οτιδήποτε: από πρόβατα που βόσκουν μέχρι έναν μαθητή που μεταφέρει ένα βιολί, από έναν καλοντυμένο επιχειρηματία που συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση σε παρέες που ψήνουν κρέατα και γλεντούν ανάμεσα στα ερείπια. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη εκεί, η παραλία έχει αφεθεί. Λένε πως πολλοί αγωγοί υπονόμων από τα κοντινά ξενοδοχεία και τα σπίτια καταλήγουν εκεί, υπάρχει βιολογικός καθαρισμός αλλά συχνά δεν λειτουργεί.




Συζητήσεις επί συζητήσεων για την επίλυση της κατάστασης εξακολουθούν γίνονται μεταξύ των αρμοδίων και διάφορα σχέδια συνεχίζουν να συσσωρεύονται. 



Πηγή: www.lifo.gr



Post Top Ad

.............