ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τετραήμερος θα είναι ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που ξεκίνησε από χθέςΠαρασκευη έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.


Oπως ανακοινώθηκε, στα Χανιά, κέντρο εορτασμού θα είναι η 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων και στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία.
Εξάλλου από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευόμενο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφοι F-16 Block 52+.
Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
Σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκεύη και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από 12 μ. έως 5 μ.μ.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μεμονομένου αεροσκάφους F-16 Block 52+ από την ομάδα “ΖΕΥΣ”, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Επιμνημόσυνη τελετή  στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Σούδας
Οι Βρετανοί της Κρήτης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Χανίων, καλούν στην επιμνημόσυνη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο της Σούδας την ερχόμενη Κυριακή στις 10.45 π.μ.  Η τελετή γίνεται με αφορμή την ημέρα Ανακωχής ή Ημέρα Εκεχειρίας όπως ονομάζεται η επέτειος της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου στη Γαλλία και το Βέλγιο με το όνομα “L’ Armistice” (όπου είναι και επίσημη αργία).  Στη Μεγάλη Βρετανία και αρκετές χώρες της Κοινοπολιτείας φέρεται με το όνομα “Ημέρα Ανάμνησης” (“Remembrance Day” ή “Jour du Souvenir” στον Καναδά), στην Πολωνία με το όνομα “Ημέρα Πολωνικής Ανεξαρτησίας” και στην Αμερική με το όνομα “Veterans Day” (= Ημέρα Παλαιμάχων). Στις 11 π.μ. της 11ης Νοεμβρίου 1918 «την ενδέκατη ώρα, της ενδέκατης μέρας, του ενδέκατου μήνα» όπως αναφέρεται αρκετές φορές από τον Τύπο η χρονική στιγμή έναρξης της συνθήκης ανακωχής των συμμάχων με τη Γερμανία της Κομπιέν (Compiègne), έληξε και επίσημα ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και δίδεται φόρος τιμής στα 20 εκατομμύρια νεκρούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.




Post Top Ad

.............