ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΣΣΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΣΣΑΣ

Η Θαυματουργή εικόνα της

Παναγίας της Αγιοταφιτίσσης, η οποία σπάνια εξέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, όπου και φυλάσσεται, βρίσκεται στη Μητρόπολή χανίων ως μεγάλη ευλογία και έχει τεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Χανίων από τις 8 έως τις 15 Νοεμβρίου.
Η εικόνα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Κεντρικό Μοναστήρι του Παναγίου Τάφου, όπου διαμένει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.



Στο παρελθόν, προ της τοποθετήσεώς της στον Ναό, βρισκόταν σε μία αίθουσα του Πατριαρχείου επονομαζόμενη Γράφουσα, όπου οι προσκυνητές έγραφαν τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως και λέγεται ότι τα μικρά παιδιά της Σχόλης της Σιών έβλεπαν το χέρι της Παναγιάς να ζωντανεύει και να παίρνει τα ονόματα και να τα δίνει στον Υιόν Της. Επίσης σε αυτή την αίθουσα και ενώπιον της Παναγίας γινόταν η εγκατάσταση του Τοποτηρητού του Θρόνου σε περίπτωση χηρείας.
Η άφιξη του Ιερού κειμηλίου συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.



Post Top Ad

.............