ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 102η επέτειο της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Oπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα το πρωί, 30 Νοεμβρίου, με στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας) από τα σχολεία της πόλης των Χανίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής και στις 7:30 μ.μ., θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιδρύματος, στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα.

 


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται παραστασιακό δρώμενο με τίτλο “Η πορεία προς την Ένωση” από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με υπεύθυνη τη θεατρολόγο του Σχολείου, Παναγιώτα Στεμπίλη.
Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – Samaria, του Μιχάλη Αεράκη καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., του Γρηγόρη Βαλτινού ηθοποιού και του Ζαχαρία Πιστόπουλου αρχιτέκτονα.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ιδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 7:30 το πρωί με θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ στις 11 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή για τη μεταφορά της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά, όπου θα γίνει η έπαρσή της. Την πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και παρουσίαση των νέων εκθεμάτων (ημερολόγιο και αρχείο λιμενάρχου Χανίων πλωτάρχη Γ. Κουρκούτη, ιστορικά κειμήλια Ιωσήφ Ε. Αναγνωστάκη, δωρεές Κώστα Τζωρτζάκη), καθώς και στο Δημαρχείο Χανίων.

Post Top Ad

.............