ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΥΛΩΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΥΛΩΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Τα νέα της έργα θα παρουσιάσει η ζωγράφος Ειρήνη Κανά σε μια έκθεση που εγκαινιάζεται ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο στις 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη.
Εργα ζωγραφισμένα με ειλικρινή και ασυμβίβαστο τρόπο, με την γνωστή, ιδιαίτερη τεχνική της ζωγράφου, το πυκνό και λαμπερό χρώμα που λειτουργεί ως κύριο εκφραστικό μέσο της εικαστικής μετάφρασης των θεμάτων της, το άφθονο υλικό και τη χειρονομιακή πινελιά της, έργα που μπορούν να συναρπάζουν και να μας ταξιδεύουν.


Δεν έχουν χρώμα τα όνειρα; Είναι ν’ αναρωτιέται κανείς, ιδίως όταν πρόκειται για μια έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά. Αξεδιάλυτα κι ανεξίτηλα, η φαντασία εκεί αναμειγνύει τα χρώματα ενός κόσμου, ο οποίος, γοητευτικός και υπερβατικός, υποβάλλει στον θεατή μια πραγματικά λυτρωτική συγκίνηση.
Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, είκοσι πίνακες, με ελληνικά τοπία και οκτώ μικρές φιγούρες από κοριτσάκια, τα οποία είχαν φιλοξενηθεί στην περσινή Art Athina.
Η Ειρήνη Κανά, γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε ζωγραφική με τον Π. Τέτση στην ΑΣΚΤ απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990. Εχει πραγματοποιήσει 20 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και περισσότερες από 200 ομαδικές, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία Αυστραλία και Κίνα.
Διακρίθηκε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς, του Εικαστικού Επιμελητηρίου το 1998, της BOSCH 1993, και έλαβε το Βραβείο των Δέκα 2006, Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Δήμος Αθηναίων της διοργάνωσε τιμητική έκθεση το 2003 στο Μελίνα (Πιλοποιείο). Εργα της υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και άλλες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 28 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: 11‐1 πρωί & 6‐9 απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακής.







Post Top Ad

.............