ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΩΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΩΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Φωτογραφίες του Γιώργου Μπαλαδάκη, αφιερωμένες στις γυναίκες που πάλεψαν και που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού, θα παρουσιαστούν από τις 25 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., ενώ παράλληλα θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα “Η ψυχή ψιθυρίζει…” με τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Δέσποινα Χαραλαμπάκη και την ψυχολόγο – ε. ψυχοθεραπεύτρια NDI Αθανασία Κοκκινάκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν κείμενα – μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης από γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό Δ.Τ., «ένα υγιές σώμα προϋποθέτει ένα υγιές μυαλό. Όταν το σώμα ασθενεί, συχνά υποφέρει πρώτα ή μαζί του  και η ψυχή.
Από την εποχή του Ιπποκράτη ο ασθενής αντιμετωπιζόταν ως ψυχοσωματική ολότητα. “Πρώτα νοσεί η ψυχή και μετά το σώμα” αναφέρει σε ένα από τα συγγράμματά του.



Αυτή την ψυχοσωματική ολότητα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε. Και για να είμαι ακριβέστερη, θα εστιάσουμε κατ’ αρχάς στην έκφραση και διαχείριση των έντονων συναισθημάτων που προκαλούνται όταν γίνει η διάγνωση του καρκίνου του μαστού όχι μόνο στην ασθενή, αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Κατά δεύτερο λόγο κι εξίσου σημαντικό θα συζητήσουμε πως αυτή η έκφραση και διαχείριση θα μπορούσε να βοηθήσει την ασθενή στην προσαρμογή της στη νόσο, στη θεραπεία και στην καλύτερη ποιότητα της ζωής. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κοινωνική – συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να είναι εξίσου κρίσιμη και σημαντική με τις βιολογικές – ιατρικές θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Στις μέρες μας η ψυχολογική υποστήριξη στον καρκίνο του μαστού, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα στη θεραπεία του. Ας θυμόμαστε ότι ακόμα και η πιο οδυνηρή εμπειρία κρύβει πολύτιμα μαθήματα αν θέλουμε να τα δούμε. Ας εστιάσουμε, λοιπόν, στη ζωή για να επέλθει η ψυχική και σωματική ίαση».

Post Top Ad

.............