ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΠΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΠΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ




Αν κάποιες λίγες ώρες όλοι όπως ο Χρήστος δραπέτευαν σ' ένα φυσικό περιβάλλον και δημιουργούσαν ένα δίκτυο φίλων όπως ο ίδιος, θα αισθάνονταν πιο χαλαροί, πιο ανθρώπινοι και πιο ευτυχείς. Η επαφή με τον Χρήστο και το συναίσθημα δεσίματος με το ποτάμι του Αλμυρού και τους ανθρώπους του σου ξυπνά θετικά συναισθήματα και σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις την ισορροπία, την αρμονία, τη χαλάρωση με τον εαυτό σου και τους άλλους. Μία απλή ζωή. Oi ήρωες του βιβλίου είναι αληθινοί και άλλοι φανταστικοί το ίδιο και οι ιστορίες. Aναδεικνύει το συναισθηματικό κόσμο των προσώπων του βιβλίου τις ψυχικές αρετές τους και τα πάθη τους, τα γεγονότα που κυλούν με ανθρώπινο ρυθμό καθημερινότητας.


Καλοκαίρι 2013, στις εκβολές ενός ποταμού, μια παρέα από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων ανακαλύπτει τις μικρές «ανέξοδες» χαρές που προσφέρει απλόχερα η παραλία. Άνθρωποι κάνουν σέρφινγκ, παίζουν ρακέτες, ψαρεύουν, συζητούν και μοιράζονται μεταξύ τους τα όνειρα, τις ανησυχίες τους για το αβέβαιο μέλλον, την αγάπη για την καθημερινότητα. Άνθρωποι που συμβιώνουν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι με τον κύκνο, τους γλάρους, τις νυχτερίδες, τα νερόφιδα και τα αδέσποτα της παραλίας. Η αμεριμνησία του καλοκαιριού διαρρηγνύεται από περιστατικά που σημαδεύουν βίαια τις ψυχές των συνδαιτυμόνων στα αυτοσχέδια γλέντια με την άφθονη ρακή.
Η κρίση καραδοκεί.
Κεντρικά πρόσωπα είναι  ένας καθηγητής και ένας περιπλανώμενος-άστεγος με τους σκύλους του, που δένονται με στενή φιλία μέσα από το αναπάντεχο που τους επιφυλάσσει το τέλος του καλοκαιριού.


Το βιβλίο θα παρουσιαστεί ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στις 7:00 μ.μ, στον πολυχώρο πολιτισμού «Ideopolis», Σμύρνης 24, Ηράκλειο Κρήτης, (όπισθεν Ταχυδρομείου, έναντι Εθνικής Τραπέζης)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Γενναράκης, Δημοσιογράφος
Μαρία Μελεσσανάκη, Εκπαιδευτικός-Δημοσιογράφος
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αθηνά Ανδριώτη, Εκπαιδευτικός-Νομικός


Ο Χρήστος Σαμπανίδης γεννήθηκε το 1964 στο Μόντρεαλ του Καναδά από ΄Ελληνες μετανάστες. Το 1966 επέστρεψε στην Ελλάδα, στη Σπάρτη όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Ρουμανία, στη Σχολή Φυσικής Αγωγής του Βουκουρεστίου. Από το 1989 ζει μόνιμα στην Κρήτη και εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της περιοχής του Ηρακλείου. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Γλυκειά μου θλίψη, Ηράκλειο 2009 και τη συλλογή διηγημάτων Ο Καθρέπτης, Ηράκλειο 2012.





Post Top Ad

.............