ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


“Αόρατα νησιά”  ήταν ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών έργων που ολοκληρώθηκε στην Πύλη Σαμπιονάρα, στο πλαίσιο των δράσεων “Στον δρόμο του νερού” με στόχο την υπεράσπιση του αιγιαλού.
Εβδομήντα καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρουσίασαν έργα τους, προσεγγίζοντας εικαστικά τις “αθέατες όψεις του πραγματικού”. Η έκθεση περιελάμβανε έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, κείμενα και δράσεις.


Οπως εξήγησε ο επιμελητής της έκθεσης Κοσμάς Λιλικάκης, «η συγκεκριμένη έκθεση ξεκίνησε από την Art Athina και στη συνέχεια έχει συμμετάσχει οκτώ φεστιβάλ στην Ελλάδα κάνοντας στάση και στα Χανιά. Η έκθεση σε κάθε σταθμό της καλεί σε συμμετοχή με δράσεις ή έργα καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και τις τοπικές εκπαιδευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα εκδηλώσεις με παιδικά εργαστήρια και δράσεις πλαισιώνουν με την ίδια θεματολογία την έκθεση».
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκε και η διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για το νερό της Χανιώτισσας συγγραφέως παιδικών βιβλίων Αργυρώς Ντουσάκη, η οποία ανέφερε πως το παραμύθι είχε ως θέμα τη διαφορετικότητα, την ευθύνη, την ελευθερία, αλλά και την πολυτιμότητα, την αξία του νερού.
Συνδιοργανωτές της έκθεσης ήταν η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. με τη μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ορίζοντας Γεγονότων. Την επιμέλεια είχαν οι Κοσμάς Λιλικάκης και Τζίμης Ευθυμίου.

Post Top Ad

.............