ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΙΑ 2015 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΙΑ 2015



Πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία" διοργανώνει και φέτος τα "Αλικαρνάσσεια". Θεσμός που έχει παγιωθεί στη συνείδηση όλων των Αλικαρνασσέων και είναι συνυφασμένος με την πολιτιστική ανάπτυξη και γενικότερα την πρόοδο του τόπου μας.
Kάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αρτεμισία" ιδρύθηκε το 1979 και από τότε δραστηριοποιείται απρόσκοπτα στοχεύοντας στη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλικαρνασσού. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η διοργάνωση των γνωστών σε όλους "Αλικαρνάσσειων", από τις πλέον αξιόλογες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια σε τοπικό επίπεδο και που τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματώνονταν με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου της Ν. Αλικαρνασσού.
Παρά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την προσπάθεια για την άρτια οργάνωση των "Αλικαρνάσσειων" υποσχόμενος ημέρες χαλάρωσης και διασκέδασης .Σε τούτη τη δύσκολη για όλους οικονομικά περίοδο είναι απαραίτητο να τονιστεί η δωρεάν συμμετοχή του κοινού και το πνεύμα συλλογικότητας και ομαδικότητας που διέπει τις εκδηλώσεις αυτές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αυτήν τη Δευτέρα 4 του Ιούλη. 


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των "Αλικαρνάσσειων" έχει ως εξής: 

* Δευτέρα 4 Ιουλίου: Στις 9:45 μ.μ. ο λαϊκός ερμηνευτής Κώστας Ρίζος με τους συνεργάτες του σε μια μουσικοχορευτική βραδιά. Διεύθυνση Ορχήστρας: Κώστας Παπαδάκης. Τραγουδούν Μαίρη Καραθανάση και Χριστόφορος Γκόγκολος.
* Τρίτη 5 Ιουλίου: Στις 9:15 μ.μ. παράσταση με τον Μάγο Rocco. Στις 10:15 μ.μ. αθλητικές εκδηλώσεις και επιδείξεις μη διαδεδομένων αθλημάτων από το Γ.Σ. "Αθλοκίνηση" και τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο. 
* Τετάρτη 6 Ιουλίου: Στις 9:30 μ.μ. συναυλία με κρητικό, νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Στέλιου Μπικάκη. 
* Πέμπτη 7 Ιουλίου: Στις 9:30 μ.μ. συναυλία με το κρητικό συγκρότημα των Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη. (Λύρα-τραγούδι Δημήτρης Κουνάλης και Στέλιος Βασιλάκης, μαντολίνο-τραγούδι Μιχάλης Κουνάλης και λαούτα Διομήδης Τσικανδυλάκης και Γιώργης Τσίγκος). Στους ρυθμούς της λύρας θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου "Η Αρτεμισία". Χοροδιδάσκαλοι: Κουφάκης Νίκος-Ανδριανάκη-Βασιλειάδη Μαρία. 
* Παρασκευή 8 Ιουλίου: Στις 9:30 μ.μ. Θέατρο. Το έργο διαδραματίζεται, πού αλλού, σε κάποιο χωριό της Κρήτης. Οι ρόλοι, παρά τις “ιδιαιτερότητες” ορισμένων, δεν παύουν να είναι πολύ οικείοι στους θεατές και να χαρίζουν το γέλιο χωρίς δισταγμό. Η κουτσομπόλα θεία, ο αυστηρός πατέρας με την αλαφροΐσκιωτη θυγατέρα, το κουζουλοκόπελο του χωριού που ερωτεύεται, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και η ξενιτεμένη θεία από τη Αμερική, που έρχεται, δίνουν όλοι τους το "παρών", σε ένα όνειρο επί σκηνής και αφήνουν το έντονο άρωμα Κρήτης που αποπνέουν να ευωδιάσει, χαρίζοντας το γέλιο που τόσο μας λείπει. Η σκηνοθεσία και οι μουσικές επιλογές είναι του σκηνοθέτη Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη, τα σκηνικά του Γιώργου Σκουμπάκη, στη ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού είναι η Κατερίνα Καρατζίνα, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαστορογιαννάκης Ευάγγελος (Μαστροβαγγέλης), Παππά Κατερίνα (Κατίνα), Σαρρή Κωνσταντίνα (Κωνσταντία), Άνια Κουκάκη (Θεία Άνια), Κουρουνιώτης Κώστας (πρόεδρος συνεταιρισμού) και Μπαλαμούτσος Μιχάλης (Μιχαλιός). 
* Σάββατο 9 Ιουλίου: Στις 9:30 μ.μ. Βραδιά νεολαίας, συναυλία rock και ελληνικής έντεχνης μουσικής. Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νέας Αλικαρνασσού/Τμήμα rock και ελληνικής έντεχνης μουσικής. Δημοτικό Ωδείο Νέας Αλικαρνασσού: Σύνολα rock και έντεχνης ελληνικής μουσικής (υπεύθυνος καθηγητής Μανόλης Στεφάνακης). Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας (καθηγητής Γιάννης Δερμιτζάκης). Τάξη Ηλεκτρικής-Μπάσου (καθηγητής Μανόλης Παπαδάκης). Τάξη Κρουστών (καθηγητής Μανόλης Στεφανάκης). 
* Κυριακή 10 Ιουλίου: Στις 9:30 μ.μ. απονομή βραβείων στους δύο καλύτερους μαθητές Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού από τον κ. Κων/νο Μπαντουβά. Στις 9:45 μ.μ. μικρασιατική βραδιά ("Η Καππαδοκία του Γιώργου Σεφέρη-Οδοιπορικό σε χώρους που σχετίζονται άμεσα με τον ελληνικό πολιτισμό"). Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα. Θα προκαλέσει συγκίνηση μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς συνθέτοντας μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας για το παρελθόν. «Κι αν τύχει και είναι Έλληνας, πρέπει να έχει τον πόθο να κοιτάζει τι χρωστάμε και τι δε χρωστάμε, αλλά νομίζω ότι χρωστάμε πολλά στο σταυροδρόμι αυτής της Άκρης» (Γεώργιος Σεφέρης). Διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας: Μαρκοπούλου Μαίρη. Χοροδιδάσκαλοι: Κουφάκης Νίκος και Μαρία Βασιλειάδη-Ανδριανάκη. Κείμενα, επιμέλεια παράστασης και προγράμματος: Μαρκοπούλου Μαίρη. Παρουσίαση: Χατζηγιάγκου-Μακράκη Ευαγγελία. Οπτικοακουστική επιμέλεια: Παπαδάκης Κυριάκος. 

Post Top Ad

.............