ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Η εταιρεία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1979, με σκοπό να παρέχει αφορολόγητα προϊόντα σε ταξιδιώτες που εξέρχονται από τα σύνορα της Ελλάδας. Λειτούργησε αρχικά 2 καταστήματα, ένα στο Ανατολικό και ένα στο Δυτικό Αεροδρόμιο των Αθηνών. Η ανάπτυξη αποτελεί βασική αξία της εταιρείας και για αυτό γρήγορα έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου της, στα πλαίσια της προσπάθειας της οι Έλληνες να εξοικειωθούν με το ταξιδιωτικό λιανεμπόριο


Η κατάργηση της πώλησης των αφορολογήτων προϊόντων σε επιβάτες που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε. το 1999 αποτέλεσε ένα κρίσιμο σημείο για το μέλλον των αφορολόγητων αγορών. Με την υιοθέτηση ενιαίων μειωμένων τιμών (πολιτική travel value) σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες (εξαιρούνται τα καπνικά και τα οινοπνευματώδη προϊόντα), η εταιρεία διατήρησε τις προνομιακές τιμές της απορροφώντας η ίδια και οι προμηθευτές τους φόρους και τους δασμούς.





Η εταιρεία διαθέτει 97 καταστήματα σε 45 σημεία σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς. Όλα τα καταστήματα βρίσκονται μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, με έντονες σημάνσεις για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία για να ταξιδέψει.



Τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ διαθέτουν μια ποικιλία από αυθεντικά, επώνυμα αρώματα, καλλυντικά, οινοπνευματώδη, καπνικά είδη, σοκολατοειδή, ελληνικά τοπικά τρόφιμα, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, γυαλιά, ταξιδιωτικά είδη, σουβενίρ, παιχνίδια, ηλεκτρονικά, είδη ένδυσης κ.α. σε travel value τιμές.





Τα HELLENIC DUTY FREE SHOPS έχουν εντάξει στην επιχειρηματική στρατηγική τους τις αρχές της βιώσιμής ανάπτυξης. Γι' αυτό έχουν αναπτύξει πολιτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης με στόχο τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης όσο και των τοπικών κοινωνιών κοντά στις οποίες δραστηριοποιείται. Προσέφερε 335.000€ για την υποστήριξη και βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας των Καστανέων, Φερών, Ανοίξεως, Προμαχώνα, των νήσων Καρπάθου και Σύμης καθώς και της πυρόπληκτη περιοχής της Ηλείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Folli Follie. Παράλληλα, προσφέρει δωρεές στο Ίδρυμα Βρεφών Μητέρα, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Επίσης, χορηγεί πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε τοπικές κοινότητες που η εταιρία λειτουργεί καταστήματα. Η εταιρεία δεν διαθέτει μόνο κοινωνική συνείδηση, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της. Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος η εταιρία έχει δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα υπαλλήλων, ενώ επιβραβεύει ετησίως αριστούχους μαθητές και φοιτητές, παιδιά εργαζομένων με αξιόλογα χρηματικά ποσά. Ο όμιλος συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης εταιρικών πόρων, εξοικονομώντας βασικούς πόρους της κοινωνίας.


Post Top Ad

.............