Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
Για τη φετινή χρονιά, βασικό τόπο πραγματοποίησης μιας σειράς δραστηριοτήτων (φυτεύσεις, δρώμενα για παιδιά, περιβαλλοντική εκπαίδευση σε θέματα κομποστοποίησης κ.α.)  θα αποτελέσει το πάρκο Γεωργιάδη, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. με την συμμετοχή πολιτών, φορέων και ευαισθητοποιημένων εθελοντικών ομάδων σε ζητήματα που αφορούν στο ευ ζην της πόλης με όρους περιβαλλοντικής αειφορίας, σε μία προσπάθεια ανάδειξης της ατομικής δράσης και πρωτοβουλίας η οποία προάγει την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Το φετινό ευρωπαϊκό σύνθημα
Για τη φετινή χρονιά το σύνθημα της Ευρωπαϊκής καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι:
ΦΥΣΗ – Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ



Όραμα των πρωτοβουλιών & δράσεων του Δήμου Ηρακλείου, αποτελούν: η συνδημιουργία, η συμμετοχική διαδικασία, η εξωστρέφεια, ο διάλογος των τεχνών με τις επιστήμες, αλλά και των επιστημών με άλλες επιστήμες και κυρίως ο διάλογος των πολιτών με το δήμο τους, για ζητήματα που αφορούν στον σεβασμό μας απέναντι στο φυσικό αλλά και στο ανθρωπογενές περιβάλλον.
Η ατομική και συλλογική συνειδητοποίηση των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου, πως στην εποχή των οικονομικών και περιβαλλοντικών ανατροπών, η ατομική πρωτοβουλία δύναται να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής στο σύνολό της.