ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Τέλος η αναβίωση-αναμετάδοση μηνυμάτων με πυρσούς και με πυρές από μινωικές φρυκτωρίες,πρίν καλά καλά ξεκινήσει.....


Εγγραφο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ζητάει την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να ακυρωθεί η εκδήλωση, υπό την απειλή μάλιστα των "προβλεπόμενων κυρώσεων"
Στο αιτιολογικό της η Εφορία Αρχαιοτήτων αναφέρει ότι "ενημερώθηκε για την εκδήλωση από τα σχετικά δημοσιεύματα" και ουδέποτε της ζητήθηκε η σχετική άδεια. Επισημαίνει παράλληλα πως η υλοποίηση της εκδήλωσης "ενδέχεται να αποβεί καταστροφική για τα αρχαιολογικά λείψανα"


 
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί  από την Πρωτοβουλία πολιτών για την « Διάσωση και Αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας» καθώς και το σύλλογο «Συνομιλώντας με τον μινωικό πολιτισμό» και προγραμματίστηκε να γίνει την ασέληνο νύχτα της 17ης Μαΐου (την ερχόμενη Κυριακή δηλαδή)  και ώρα 22.30, συνδέοντάς την και με την επέτειο της Μάχης της Κρήτης το 1941. Συμπίπτει δε με την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, που γιορτάζεται ήδη από το 1865.


Η αιφνιδιαστική παρέμβαση της Αρχαιολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για την « Διάσωση και Αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας», που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι...
"Μια ενέργεια που θα δώσει τεράστια προβολή στον τόπο μας κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.Οι υπηρεσίες που δεν ενδιαφέρθηκαν τόσα χρόνια για την προστασία αυτών των χώρων και δεν τους ανακήρυξαν ούτε καν προστατευόμενους τώρα έρχονται με περίσσια ευαισθησία-υποκρισία να τους "προστατέψουν" από εμάς. Σε εμάς εξαντλούν όλη τους την νομιμότητα;  Και μάλιστα σε μη κηρυγμένους από τους ίδιους αρχαιολογικούς χώρους; Αυτές οι αγκυλώσεις δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να πάει μπροστά.
Αντί να επιβραβευτεί αυτή η ενέργεια, διώκεται με βάσει το περίφημο γράμμα του νόμου"!


Τι λέει η Περιφέρεια για τη διοργάνωση
 
Με έγγραφό του προς την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, το οποίο κοινοποιείται, μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κων/νος Φασουλάκης αναφέρει:

"Σε συνέχεια του με αριθμό πρωτοκόλλου 6204/15-5-2015 εγγράφου σας προς την Περιφέρεια Κρήτης σας καθιστούμε γνωστό, ότι, η Περιφέρεια δεν έχει καμία  οργανωτική ή άλλη συμμετοχή  ( αιγίδα ή στήριξη ) στην εν λόγω εκδήλωση. Ως προς τούτο ενημέρωσα τους οργανωτές με την επισήμανση να μην κάνουν την οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της Περιφέρειας και των στελεχών της. Οι δράσεις της Περιφέρειας γίνονται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων - υπηρεσιών και στα πλαίσια της νομιμότητας"

Post Top Ad

.............