ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οταν πρίν απο 5 χρόνια δημιουργήσαμε το SITE ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ δεν περιμέναμε ότι θα το αγκάλιαζαν τόσο πολύ οι Κρητικοί και όχι μόνο.
Κρητικοί του εξωτερικού  Κρητικοί της υπόλοιπης Ελλάδας που μας διαβάζουν κάθε μέρα και μας τίμησαν με το προσωπικό τους υλικό σε φωτογραφίες αλλά και σε βιβλία θέλωντας να φιλοξενηθούν στην οικογένεια του ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.
1460 χωριά έχει η Κρήτη, μετόχια, εγκαταλελημένα, αλλά και τόσα πολλά μνημεία, που τα χιλιομέτρα και οι βενζίνες που καταναλώνουμε δεν είναι περίσευμα αλλά αγάπη.
Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πριν δημιουργήσουμε το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ... 2 μεγάλα SITE  που η αγάπη των συνεργατών τους για την Κρήτη τους οδήγησε να οργώσουν το νησί και να απωτυπώσουν κάθε σπιθαμή ιστορίας του.
ΤΟ EXPLORE CRETE και το CRETANBEACHES.COMκαι ίσως να ξεχνάω και άλλα.
Πολλ'ές φορές δανειστήκαμε άρθρα και φωτογραφκό υλικό μέχρι να έρθει η σειρά μας να έχουμε και εμείς το πρωτότυπο μας.



Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά και πολύ όρεξη και αγάπη.
Γνωρίσαμε Ανθρώπους μέσα απο το ταξίδι μας στην Κρήτη, μας άνοιξαν τα σπίτια τους, μας κέρασαν, μας φίλεψαν, είπιαμε μαζί τους μια τσικουδιά, ένα κρασί, μας άνοιξαν τις πόρτες των αναμνήσεων τους και μας πρόσφεραν θύμησες και προσωπικές τους ιστορίες.
Οταν πρίν απο 7 χρόνια δημιουργήσαμε το πρώτο μας προφίλ στο FACEBOOK μας κοροίδευαν που ανεβάζουμε φωτογραφίες και ιστορίες, όταν όλοι τότε ανέβαζαν προσωπικές ανταλαγές απόψεων.
Είμασταν οι πρώτοι που παρουσιάσαμε παλιές φωτογραφίες της Κρήτης, Δεν ήταν λίφες οι φορές που αγόρασα απο το τότε παλαιοπωλείο που βρισκόταν στην Α.ΔΟΥ Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης παλιές φωτογραφίες του Χάνδακα.
Συντάκτες πολλοί φιλοξενήθηκαν στο SITE μας τιμώντας μας με τα γραπτά τους με το φωτογραφικό τους υλικό.
Πολλοί αναδείχτηκαν απο τις προβολές τους στα SOCIAL MEDIΑ .


Σε πολλούς έκλεισα  σαν Αντώνης Γενναράκης την πόρτα , είτε ήταν πρόσωπα, είτε ήταν φορείς και οργανισμοί που στο όνομα του πολιτισμού και της Κρήτης εξυπηρετούσαν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουν SITE θέλωντας το φωτογραφικό μας υλικό δωρεάν γιατί δεν είχαν χρήματα ώς φορείς.

Μονοπάτια του πολιτισμού που δεν χαράκτηκαν ποτέ αλλά περπατήθηκαν απο τα ποδάρια μου... έτσι δεν λέμε στην Κρήτη  και φωτογραφήθηκαν και δόθηκαν αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ.


ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Πατέρα μου και την Μάνα μου να μου λένε παιδί μου Ανθρωπος να είσαι και μιλάς για αυτά που σε ενοχλούν αλλά να ζητάς και συγνώμη όταν εσύ ενοχλείς..

Ψαχνω εδώ και 1, 5 μήνα περίπου ένα οικονομικό κρητικό SITE που δημιουργήθηκε αλλά δεν το βρίσκω, αντιθέτως βρίσκω ένα SITE που αγαπάει την Κρήτη και στήθηκε.... πάνω στα πλαίσια του ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.
ξεκίνσε με δικό μας φωτογραφικό υλικό μέχρει να γεμίσει.
Απο πρώην συνεργάτιδα  που δεν είχε την ευασθησία και τον πολιτισμό... που αγκαλίαζει στο SITE της να μας πεί ντόμπρα.... έτσι το λέμε στην Κρήτη , ότι φεύγω και θα φτιάξω κάτι δικό μου ίδιο με το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.

Πολύ πιο τίμιο απο υπεκφυγές του τύπου βοηθάω κάποιους για να φτιάξουν ένα οικονομικό SITE.
Πάλι φίλοι, κανείς δεν είναι κανενός έλεγε ένα τραγούδι της Ελένης Δήμου.
και προθέτω ότι η Κρήτη δεν ανήκει σε κανένα, ιοι ιστορίες της και η ανάδειξη της θέλει πολλούς Ανθρώπους  και συμμετοχή.
Αλλά θέλει και ντομπροσύνη.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Post Top Ad

.............