ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου εορτάζεται η επέτειος της Μάχης του Λασιθίου, η οποία έχει χαρακτηριστεί, ως ιστορικό γεγονός, μείζονος σημασίας, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τη Μεγάλη Κρητική Επανάσταση του 1866-1869.
Όπως ανακοινώθηκε, θα τιμηθεί, με την προσήκουσα λαμπρότητα, η ηρωική εξέγερση των Λασιθιωτών, οι οποίοι διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού ένωσαν τις δυνάμεις και τα όνειρά τους μαζί με όλους τους Κρήτες για τον υπέρτατο αγώνα της απελευθέρωσης της Μεγαλονήσου από τον οθωμανικό ζυγό και την ένωσή της με την Ελλάδα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 31ης μέχρι τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση των δημόσιων κτιρίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 
 
Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Οροπέδιο Λασιθίου ως εξής:
 
11.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών
12 μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Ι.Μ. Κρουσταλλένιας
12.30 μ.μ. Δοξολογία στην Ι.Μ. Κρουσταλλένιας
1 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων
1.30 μ.μ. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας
1.45 μ.μ. Εκκλησιαστική πομπή από την Ιερά Μονή Κρουσταλλένιας προς το χώρο του παλλασιθιώτικου μνημείου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης θα εκφωνηθεί σύντομος πανηγυρικός της ημέρας από το συγγραφέα- ιστοριοδίφη κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη.

 

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Ολοκλήρωση εκδηλώσεων, στους χώρους της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας. Στέφανα θα καταθέσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, οι βουλευτές Λασιθίου, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ο Διοικητής του 3ου ΚΕΠ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, ο Λιμενάρχης Αγ. Νικολάου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγ. Νικολάου, οι Πρόεδροι Αντιστασιακών, Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.



Post Top Ad

.............