ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ Ο 5ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ Ο 5ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ


Την... ποδηλατάδα του 1950 και του 1960 στην Κρήτη ξανά αναβίωνουν στον Δήμο Μίνωα-Πεδιάδος, εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών με... αντίκες και σύγχρονα ποδήλατα. Μικροί και μεγάλοι «ξεχύνονταιμε τα ποδήλατά τους στους δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Καστελίου, Θραψανού, ξυπνώντας μνήμες και φωτογραφικές εικόνες του "παλιού καλού καιρού", τότε που το ποδήλατο ήταν βασικό μέσο μεταφοράς για εργαζομένους, αγρότες και μαθητές.


«Αναβιώνουν το χθες όπου στους παλιούς ξαναζωντάνευουν μνήμες του παλιού καιρού, ενώ οι νέοι μαθαίνουν. Τη δεκαετία του 1950 και του 1960 ήταν συνηθισμένο γεγονός να βλέπεις εκατοντάδες ποδήλατα να κινούνται στα χωριά μας», δήλωσαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Μια ιδέα για να αναβιώσουμε μια ολόκληρη εποχή, τότε που δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και το ποδήλατο ήταν αναγκαίο μέσο μεταφοράς. Από μαθητές εμείς, αλλά και οι παλαιότεροι πηγαίναμε στο γυμνάσιο διανύοντας πολλά χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Γέμιζε ποδήλατα η περιοχή», 



Κυριακή 3 Μαίου 2015 ο ποδηλατικός γύρος της εποχής αναβιώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Τη δεκαετία του '50 και του '60 κυρίως ήταν συνηθισμένο γεγονός να βλέπεις… εκατοντάδες ποδήλατα να κινούνται στον κάμπο της Πεδιάδας.



 Έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια οι μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και…γαμπροί που κινούνταν τότε στις εύφορες πεδιάδες της περιοχής με το ποδήλατο που είχε γίνει…θρύλος για τα χωριά της περιόχης.



Η παραπάνω εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού,






Post Top Ad

.............