ΤΙΜΑΤΕ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΤΩΝ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΤΙΜΑΤΕ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΤΩΝ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ

Την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης τιμούν η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθυμνης, την τοπική κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου το Σάββατο 23 Μαΐου στις 10 το πρωί στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της τοπικής κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.


 
Το παραπάνω Ηρώο στήθηκε από την τότε Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών (νυν Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών) που έχει έδρα την Αθήνα και μέλη τους Μυλοποταμίτες που κατάγονται
από την πρώην επαρχία Μυλοποτάμου, νομού Ρεθύμνης, οι οποίοι κάθε χρόνο προσέρχονται και τιμούν τους συνεπαρχιώτες τους, που πρόσφεραν τη ζωή τους θυσία στο βωμό της πατρίδας και στα ιδεώδη της ελευθερίας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο κλήρος, η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, ο βρετανός πρέσβης, οι Αρχές του νομού, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Σημαία και η Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

 
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.

Θα ακολουθήσουν: Προσκλητήριο νεκρών, καλωσόρισμα-χαιρετισμός του προέδρου της Πανελλή- νιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Σπύρου Φακιδάρη.
-Χαιρετισμοί της αντιπερειφερειάρχου Ρεθύμνου κας Μαρίας Λιονή και του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη.

Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο: της κυβέρνησης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του ελληνικού Κοινοβουλίου, της βρετανικής πρεσβείας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ρεθύμνης, δημάρχους: Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Ανωγείων, από εκπροσώ πους: Πανεπιστημίου Κρήτης, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών,
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κομμάτων, πολιτιστικών, δυνεταιριστικών και άλλων γορέων, δυγγενών πεσόντων και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.


 
Θα ακολουθήσει τήρηση σιγής 1 λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας και δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνου με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου και της Ενορίας Πρίνου.

Post Top Ad

.............