Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


H παραλία του Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Πλακιά . Η παραλία είναι επίσης γνωστή ως λίμνη Πρέβελη ή Phoenix και είναι σίγουρα μια από τα πιο γνωστές  και ειδυλλιακές παραλίες στη νότια Κρήτη , την οποία επισκέπτονται  χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι 





 Τα κύρια  χαρακτηριστικά της παραλίας,   είναι οι φοίνικες  που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού με τα  κρυστάλλινα πράσινα νερά και  τη λεπτή μαλακή άμμο, καθώς επίσης και η λίμνη  που σχηματίζει το ποτάμι,  1,5 χιλιόμετρο μακριά από την παραλία.Επίσης, στο ανατολικό τμήμα της παραλίας , υπάρχει ένας πανέμορφος βράχος που θυμίζει κατάρτι .
Η παραλία του Πρέβελη, δεν είναι οργανωμένη , διότι η περιοχή είναι προστατευμένη , οπότε ο επισκέπτης  θα πρέπει να μεριμνήσει  για τον αναγκαίο εξοπλισμό. Ωστόσο , υπάρχουν μερικά εστιατόρια και σνακ μπαρ σε κοντινή απόσταση . Στην παραλία μπορεί να φτάσει κάποιος είτε  με τα πόδια από το χώρο στάθμευσης κοντά στο Μοναστήρι Πρέβελη, είτε από τα αλιευτικά σκάφη που αναχωρούν τακτικά από τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη .

Post Top Ad

.............