ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ

Αναβιώνει την επόμενη Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 10:30 το πρωί, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας.
Την... ποδηλατάδα του 1950 και του 1960 στην Κρήτη ξανά αναβίωνουν στον Δήμο Μίνωα-Πεδιάδος, εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών με... αντίκες και σύγχρονα ποδήλατα. Μικροί και μεγάλοι «ξεχύνονταιμε τα ποδήλατά τους στους δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Καστελίου, Θραψανού, ξυπνώντας μνήμες και φωτογραφικές εικόνες του "παλιού καλού καιρού", τότε που το ποδήλατο ήταν βασικό μέσο μεταφοράς για εργαζομένους, αγρότες και μαθητές.
«Αναβιώνουν το χθες όπου στους παλιούς ξαναζωντάνευουν μνήμες του παλιού καιρού, ενώ οι νέοι μαθαίνουν. Τη δεκαετία του 1950 και του 1960 ήταν συνηθισμένο γεγονός να βλέπεις εκατοντάδες ποδήλατα να κινούνται στα χωριά μας», δήλωσαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Μια ιδέα για να αναβιώσουμε μια ολόκληρη εποχή, τότε που δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και το ποδήλατο ήταν αναγκαίο μέσο μεταφοράς. Από μαθητές εμείς, αλλά και οι παλαιότεροι πηγαίναμε στο γυμνάσιο διανύοντας πολλά χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Γέμιζε ποδήλατα η περιοχή», 
Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας... με τα χωριά της Πεδιάδος και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Μια ευκαιρία, όπως λένε οι διοργανωτές, «να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης... έτσι όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους».
Η εκκίνηση θα δοθεί στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας. Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες Θραψανού. Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα, θα υπάρχουν κεράσματα και ζωντανή κρητική μουσική.

Δίπλωμα... ποδηλάτη του 1953 από τη συλλογή τυ Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων.
«Ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος συνδιοργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και έχει τη στήριξη του Europe Direct στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών μας», τονίζεται σχετικά.
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Post Top Ad

.............