ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΙΠΤΑΤΑΙ ΜΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΙΠΤΑΤΑΙ ΜΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ




Στο λιμάνι του Ηρακλείου το «ASUKA II», ένα κρουαζιερόπλοιο-μαμούθ, το οποίο θα φέρει στο νησί μας χίλιους και πλέον τουρίστες, δίνοντας μια ακόμη σημαντική τονωτική ανάσα στην τοπική οικονομία.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από αυτά που θα καταφθάσουν και φέτος το καλοκαίρι στην Κρήτη, η οποία είναι ένας από τους βασικούς σταθμούς των ταξιδιών για πολλά κρουαζιερόπλοια. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχουν ανακοινωθεί επιπλέον δρομολόγια, με αποτέλεσμα να αναμένεται να ταξιδέψουν ως το Ηράκλειο περισσότεροι από 15.000 τουρίστες.






Σημειώνεται ότι το «ASUKA II» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο για πρώτη φορά πιάνει Ευρώπη. Από την πλευρά του ΟΛΗ τα παντα ειναι έτοιμα για την υποδοχή των Ιαπώνων τουριστών και όπως επιημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας "και σε αυτή την υποδοχή θα γίνει από την πλευρά μας ό,τι καλύτερο, όπως παντα".



Το «Πουλί που ίπταται»

Το «ASUKA II» ανήκει στη Ιαπωνική NYK Line. Το πλείστον των επιβατών που μεταφέρει είναι Γιαπωνέζοι, οι οποίοι επιβιβάζονται στο πλοίο κάνοντας μια παγκόσμια κρουαζιέρα.

Κατασκευάστηκε το 1990 από το ναυπηγείο Mitsubishi Heavy Industries στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, ως Crystal Harmony για την Crystal Cruises. Το 2006, το Crystal Harmony μεταφέρθηκε από το στόλο της Crystal Cruises σε εκείνη της μητρικής εταιρείας, τη Nippon Yusen Kaisha δηλαδή, και μπήκε σε υπηρεσία με το τρέχον όνομά της. Από τον Φεβρουάριο του 2009, αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σε ελεύθερη μετάφραση Asuka σημαίνει «πουλί που ίπταται» (eng. Flying Bird). Eχει μήκος 240,90 μέτρα. Πλάτος 29,84 μέτρα. Πιάνει ταχύτητα 22 κόμβους

http://www.creteplus.gr/

Post Top Ad

.............