ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ



Εκδήλωση με τίτλο “Τα Χανιώτικα Μνημεία της λησμονιάς” διοργανώνει το ιστορικό καφέ “Κήπος” το Σάββατο 18 Απριλίου στις 8 μ.μ. τιμώντας την παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα θα αναπτύξει η Ζαχαρένια Σημανδηράκη ειδική συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους και πρόεδρος του Τομέα υλικής και άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου “Unesco”. H εκδήλωση συνοδεύεται από παράλληλη προβολή διαφανειών και τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου “Unesco”. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνέδριο για τη Μάχη της Κρήτης
Συνέδριο για τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνουν στις 16 και 17 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ., η Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), το Στρατιωτικό Μουσείο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει 9 συνεδρίες με τα παρακάτω θέματα: “Η Κρήτη στα 1941”, “Οι Βρετανοί και η Κρήτη”, “Η Κρήτη στον Πόλεμο”, Η Μάχη Ι”, “Η Μάχη ΙΙ”, “Η κατάκτηση”, “Η Κατοχή”, “Για τη Μάχη της Κρήτης” και “Λογοτεχνία”.
ΣΤΟ “ΜΕΓΑΛο Ο”
Δράσεις για το Πάσχα
Εκδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα στο “ΜΕΓΑΛο Ο”: «Ελάτε (στις 8.30 μ.μ.) να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας Μυστικό Δείπνο, φέρτε μαζί σας κάτι για το τραπέζι, κάτι για τη μουσική (μουσικό όργανο, αγαπημένο μουσικό κομμάτι) και διάθεση για παιχνίδι μυσταγωγία και την αποκάλυψη του Μυστικού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Όποιος επιθυμεί να προετοιμαστεί ψυχή τε και σώματι για τον Μυστικό μας Δείπνο μπορεί να παρακολουθήσει πριν το μάθημα του θεραπευτικού χορού με τη Ναταλία Παρθενίου στις 6.30 μ.μ. Οσο για τους μικρούς μας φίλους το πρωί 11 π.μ. – 1 μ.μ. θα φτιάξουν τα πασχαλινά τους φαναράκια μαζί με την Αννα Κοντολέων και το απόγευμα μετά τις 6.30  θα απασχοληθούν δημιουργικά (συμμετοχή 5ευρώ)», καταλήγει η ανακοίνωση.



ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............