ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης προκηρύσσει και φέτος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Β’ Μαθητικό Διαγωνισμό Καταγραφής Ιστορικών Μαρτυριών για τη Μάχη της Κρήτης και την Αντίσταση του Κρητικού Λαού την περίοδο 1941-45, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο διαγωνισμό καταγραφής προφορικών μαρτυριών μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Οι μαθητές καλούνται να μαγνητοφωνήσουν ή να βιντεοσκοπήσουν τις μαρτυρίες των επιζώντων ή συγγενών τους και στο τέλος να απομαγνητοφωνήσουν τις συνεντεύξεις και να τις δώσουν σε ένα γραπτό κείμενο. Εφιστούμε την προσοχή ότι ζητούνται κείμενα αυθεντικά, όπως ακριβώς είναι ο προφορικός λόγος του πληροφορητή και όχι διορθωμένες ή ωραιοποιημένες λογοτεχνικές συνθέσεις. Τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των μαρτυριών συνοδευόμενα CD /ROM, που θα περιέχει τη συνέντευξη σε ήχο ή και σε εικόνα θα συνοδεύονται απαραίτητα με μία σελίδα στην οποία θα αναγράφονται τόσο τα στοιχεία του ανθρώπου που καταθέτει τη μαρτυρία όσο και τα στοιχεία του μαθητή/τριας που την κατέγραψε και του σχολείου στο οποίο φοιτά.
Παράλληλα από φέτος δίδεται η δυνατότητα σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, που έχουν ταλέντο στη ζωγραφική, να συμμετέχουν στον Α΄Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “Η Μάχη της Κρήτης 1941 και η Αντίσταση των Κρητικών”. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την τεχνική (λαδοπαστέλ, λάδι, τέμπερες, κάρβουνο, μεικτή κλπ.) και την τεχνοτροπία της ζωγραφικής, αρκεί τα έργα να είναι εντός θέματος. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί χαρτί ζωγραφικής (κάνσον) 35 * 25 εκ. περίπου. Τα έργα της ζωγραφικής θα είναι ενυπόγραφα και θα συνοδεύονται με τα στοιχεία του μαθητή και του σχολείου του.



Αναλυτικά στοιχεία για τους όρους των Διαγωνισμών έχουν σταλεί στα σχολεία. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στους Διαγωνισμούς θα πρέπει να παραδώσουν ή να αποστείλουν στις εργασίες τους στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Ιωάννου Σφακιανάκη 20, 73134 Χανιά) έως τις 20-4-2015 (με σφραγίδα ταχυδρομείου).



Οι μαθητές που θα διακριθούν, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Τα έργα της ζωγραφικής θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάλου Αρσεναλιού στα Χανιά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............