ΟΙ ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΛΕΟ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΛΕΟ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΧΑΝΙΩΝ

Την οφειλόμενη και πρέπουσα τιμή στη μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, απέδωσε ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης, στο πολιτικό μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Ακρωτήρι, στα Χανιά. Ο Όμιλος όπως κάνει κάθε χρόνο, παρέστη με ένοπλο τιμητικό άγημα, με ειδικές ενδυμασίες για την περίσταση (φωτό 1), κερδίζοντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα του κόσμου, των επισήμων και τα εύσημα των διοργανωτών. Ήταν μια πραγματικά όμορφη και σοβαρή εικόνα, όπως αρμόζει άλλωστε στη μνήμη των δύο μεγάλων Κρητικών πολιτικών, που άλλαξαν το ρου τις ιστορίας μας για τη χώρα μας.

 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του απλού κόσμου και σχολεία από τα Χανιά με μικρούς μαθητές, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Χανιώτης υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης φωτογραφήθηκε με την αποστολή του Ομίλου (φωτό 2).
 
Για την ιστορία, ο Όμιλος παρευρίσκεται κάθε χρόνο ανελλιπώς στο μνημόσυνο των Βενιζέλων και καθιέρωσε την παρουσία του σε αυτό, κυρίως με την φροντίδα και την επιμονή από το παρελθόν του αείμνηστου ιστορικού στελέχους του Τάσου Θεοδωράκη, ο οποίος άφησε αυτή την παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές του Ομίλου, να μην την ξεχνούν ποτέ.
 
Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης
http://www.rethnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............