Υλικά
4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
12 ξερά βερίκοκα κομμένα στην μέση
4 κουτ. της σούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 καρότα
1 κουτ. της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 φακελάκι σκόνη σαφράν (¼ του γραμμαρίου)
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
12 ξερά βερίκοκα κομμένα στην μέση
4 κουτ. της σούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 καρότα
1 κουτ. της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 φακελάκι σκόνη σαφράν (¼ του γραμμαρίου)
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το σαφράν με το κρασί μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές
ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε το κρασί
με το σαφράν, τα βερίκοκα, το τζίντζερ, την κανέλα και την καρυδόψιχα.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την
κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν το φαγητό
αρχίσει να στεγνώνει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, συμπληρώνετε
πολύ λίγο ζεστό νερό. Όταν γίνει το κοτόπουλο, αφαιρείτε το ξύλο της
κανέλας και το σερβίρετε. Ταιριάζει με βραστό αρωματικό ρύζι (μπασμάτι ή
γιασεμί).
http://www.mimikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου