ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Θέματα μετεωρολογίας, καιρού, αλλά και σχετιζόμενα με το κλίμα της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν χθες το πρωί οι μαθητές της Ε’ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με τον σμηναγό μετεωρολόγο στην Πολεμική Αεροπορία Δημήτρη Κοϊμτζή στο Κέντρο Παιδικής  Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη.
Οι μαθητές παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη ενημέρωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, με τίτλο “Από τη γνώση για το κλίμα στη δράση για το κλίμα”, που εορτάζεται στις 23 Μαρτίου. Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του κ. Κοϊμτζή, ενώ παρακολούθησαν, σε σχετική παρουσίαση που είχε ετοιμάσει ο ομιλητής, εικόνες από διάφορα καιρικά φαινόμενα και είδη κλιμάτων. Ο Δημήτρης Κοϊμτζής ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη ομιλία ότι «θέλαμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τον καιρό, πώς γίνεται η πρόγνωση και για να συνδυάσουμε τον τίτλο της φετινής γιορτής της Μετεωρολογίας, συζητήσαμε για το κλίμα, τι είναι κλίμα, τις γενικές κατανομές του κλίματος και στοιχεία για το κλίμα της Ελλάδος και της πόλης μας. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα, ώστε να έχουν μια πρώτη επαφή με το κάθε πεδίο γνώσης, ώστε να ξεπερνούν κάποιους μύθους που έχουν πλάσει στο μυαλό τους όπως είναι τα “κενά αέρος” που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν, αλλά είναι ανοδικά και καθοδικά ρεύματα αέρα». Από την πλευρά της η βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη Ελισάβετ Τζιγκουνάκη, τόνισε ότι «το Κ.Π.Δ. Αγίου Ιωάννη πραγματοποιεί συχνά δράσεις αντίστοιχες, με αφορμή διάφορες παγκόσμιες ημέρες και εορτές. Γενικά μέσα από τέτοιου είδους εισηγήσεις που σχετίζονται είτε με το περιβάλλον είτε με κάποιο άλλο σημαντικό θέμα, προσπαθούμε να δώσουμε γνώσεις στα παιδιά και να καλλιεργήσουμε αξίες».


 
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ
Εξάλλου, μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της τέχνης και της τεχνικής της βιβλιοδεσίας από τη βιβλιοδέτη Αρετή Τριανταφύλλου παρακολούθησαν χθες το πρωί στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών οι μαθητές της Στ’ 1 τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με συνοδό τη δασκάλα Ροδιά Αδαμάκη.
Οσον αφορά τη βιβλιοδεσία, αλλά και το βιβλίο γενικότερα, η προϊσταμένη του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών Ελένη Καρτσωνάκη σημείωσε ότι «το βιβλίο αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού και η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι η τέχνη που το ομορφαίνει, το συντηρεί και του προσδίδει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ζωής».
Η βιβλιοδέτης Αρετή Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι η βιβλιοδεσία είναι ένα παλιό επάγγελμα που χάνεται και ευχαρίστησε την υπεύθυνη του Κέντρου, όπως και τους δασκάλους και τις δασκάλες που παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν πράγματα από το παρελθόν που ίσως και στο μέλλον τα βοηθήσουν να σχηματίσουν μια γνώμη και άποψη.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............