Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Μπορεί να επικρατεί ο μύθος πως πρόκειται για ακριβά αθλήματα και για… λίγους.
 Η πραγματικότητα όμως, είναι τελείως διαφορετική καθώς το κόστος της μηνιαίας συνδρομής δε ξεπερνά αυτό που θα πληρώσει κανείς για την εκμάθηση οποιουδήποτε άλλου αθλήματος. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο άσκησης, όπου ο αθλητής έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση. Η πειθαρχεία, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική δουλειά αναπτύσσονται στο μέγιστο βαθμό, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


«Σκοπός της ύπαρξης και λειτουργίας του ομίλου, είναι η απασχόληση της νεολαίας με τον ναυταθλητισμό. Όμως πέρα από τον αθλητισμό, που ξεκινάμε από έξι ετών, δε σημαίνει ότι αν κάποιος έχει τη θέληση δε μπορεί να μάθει για παράδειγμα ιστιοπλοΐα σε μεγαλύτερη ηλικία. Για αυτό το κοινό, υπάρχει η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης που γίνεται με μεγάλα σκάφη και με τη μορφή του χόμπι. Είχαμε μαθητή που ήταν 70 ετών, ξεκίνησε τα μαθήματα ο ίδιος και στη συνέχεια παρακίνησε τα εγγόνια του.



Έχουμε αρκετούς μαθητές που ξεκινούν στα 65 τους χρόνια, μαγεύονται με τη θάλασσα και την αίσθηση που σου δίνει η ιστιοπλοΐα. Άλλωστε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης. Εκμεταλλεύεται κανείς το χρόνο του με πληρέστερο τρόπο, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε ψυχαγωγικό.
Δύο μήνες διδασκαλίας είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αποκτήσει ο μαθητής το… «καπέλο του καπετάνιου». «Τα μαθήματα γίνονται σε δίμηνες περιόδους, άνοιξη και φθινόπωρο , ενώ από το πρώτο κιόλας μάθημα οι αθλητές ανοίγουν πανιά στον Κόλπο του Ηρακλείου και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων δίνεται το δίπλωμα οδήγησης σκάφους, δεν πρόκειται για ένα ακριβό άθλημα, υπάρχουν και φτηνές λύσεις.  



Όσο για την Ιστιοπλοΐα Τριγώνου που αφορά στα μικρά παιδιά ,από έξι ετών τα παιδιά έχουν την πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα και τη θάλασσα. Τα παιδιά γίνονται ανεξάρτητα και πειθαρχημένα. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την τεχνική και τις γνώσεις τους για να ταξιδεύουν ένα σκάφος με 12 μίλια την ώρα. Ακόμη και αν δεν ακολουθήσουν τον πρωταθλητισμό, θα έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις». Αν ένα παιδί μπει στην αγωνιστική, από τη στιγμή της εκκίνησης και για μιάμιση ώρα, είναι μόνο του στη θάλασσα. «Φυσικά ο προπονητής βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο για ασφάλεια, όμως σε όλη τη διαδικασία του αγώνα το παιδί παίρνει μόνο του τις αποφάσεις- από το να δει τον καιρό μέχρι να στρώσει σωστά τα πανιά του- γίνεται υπεύθυνο και αυτόνομο γιατί είναι σπουδαίο πράγμα να είσαι ένας « μικρός καπετάνιος»!!!Ολοένα και αυξανόμενο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον γονέων και παιδιών για το ναυταθλητισμό. Ευτυχώς το ενδιαφέρον για την ιστιοπλοΐα σε μικρές ηλικίες έχει αυξητική τάση. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, ενώ το παιδί έχει άμεση επαφή με τη φύση.







Πληροφορίες για τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων , στην Γραμματεία του Ιστιοπλοικού Ομίλου Ηρακλείου τηλ. 2810242120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............