1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Τρίτης Ηλικίας, με τη συμμετοχή όλων των Κ.Α.Π.Η. και του Γηροκομείου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου, από τις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, ανάγνωση κειμένων, απαγγελία μαντινάδων, θεατρικά σκετς.
Στο σχετικό Δ.Τ. της εθελοντικής ομάδας “Μεγάλε έχεις ταλέντο”, που οργανώνει το φεστιβάλ, αναφέρεται: «“Χαρά στο νιο που νοιάζεται, στο γέρο που γελάει”! Μια παλιά παροιμία που κέντρισε το ενδιαφέρον μας. Θέλοντας να δούμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να χαίρονται και να γελούν τους πλησιάσαμε. Πήγαμε στα Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς τους. Εκεί που συχνάζουν για λίγη παραπάνω συντροφιά και διασκέδαση


 

Τους επισκεφθήκαμε στο γηροκομείο της πόλης μας! Τους ενθαρρύναμε να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να γράψουν κείμενα, να μας πουν μαντινάδες, να κάνουν χειροτεχνίες, να παίξουν θέατρο. Ενθουσιάστηκαν! Κι αφού όλα πήγαιναν καλά και οι “άνθρωποί” μας καλύτερα, τους προτείναμε να δείξουν αυτά με τα οποία δύο μήνες τώρα ασχολούνται. Το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ιδιαίτερα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, μας άνοιξε τις πόρτες του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Ο Δήμος Χανίων, αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή. Ο κ. Μιχάλης Βλαχάκης, πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. μας στήριξε, μας εμψύχωσε και μας βοήθησε να υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν. Το ίδιο και οι κυρίες του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., οι υπεύθυνες κοινωνικοί λειτουργοί των Κ.Α.Π.Η. και ο διευθυντής του γηροκομείου κ. Γιώργος Κουκλάκης.

 

Η ιδέα γι’ αυτήν την εκδήλωση ήταν της Ιωάννας Παλιουδάκη. Συγκεντρώνοντας μια ομάδα εθελοντών κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Οι ειδικοί συνεργάτες που τη στήριξαν είναι: Ντίνα Κοκόση στη γενική οργάνωση, Καίτη Κόρακα στις δημόσιες σχέσεις, Ανδριανάκη Αργυρώ και Ελίνα Κτιστάκη στη δημιουργία της αφίσας. Γιάννης Κρομμυδάκης στα video και τις φωτογραφίες. Τη φωτογράφιση της εκδήλωσης θα κάνει ο Παντελής Δρουμπάκης. Υπεύθυνος ήχου και φωτισμού θα είναι ο Λουκάς Σαλταφερίδης.
Οι εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό είναι στο τραγούδι: Νίκη Καντέρη (ακορντεόν), Δημήτρης Μπιτζανάκης, Κατερίνα Πιτροπάκη, Αλεξάνδρα Σιάτου, Μάνος Σφακιωτάκης.
Στον χορό: Μανώλης Βαρδαλάκης, Vago Dancer, Στέλλα Κουρομιχελάκη, Αννα Πατεράκη, Εύα Τσιχλάκη.
Στη γραφή: Μαίρη Σκαμνάκη, Δέσποινα Τροχαλάκη.
Στη χειροτεχνία: Νεκταρία Αρκαλάκη, Ασπασία Βασιλικάκη, Στέλλα Καρνάλη, Λούλα Κοκολάκη, Εύα Κυρμιζάκη, Ροδούλα Παπαδάκη, Μαρία Μπραουδάκη.
Στα θεατρικά σκετς: Καίτη Κόρακα.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Στον χώρο θα υπάρχει παζάρι για την ενίσχυση των σκοπών του “Ορίζοντα”.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Εθελοντική ομάδα “Μεγάλε έχεις ταλέντο” σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............