Πλήθος κόσμου, από όλη την Κρήτη αλλά και ξένοι καρναβαλιστές ξεφάντωσαν ξέφρενα χθες από το μεσημέρι και μετά, στον Κρουσώνα. Χόρεψαν, γέλασαν και έκαναν παρέλαση παρέα με τον βασιλιά Καρνάβαλο, τα εντυπωσιακά τοπικά άρματα και τις καρναβαλικές ομάδες που με τον φαντασία και την ευρηματικότητα τους, ενθουσίασαν τους παρεβισκομένους.


Ζουλού, καουμπόιδες, Κλεοπάτρες, Ινδιάνοι και παθιασμένοι χορευτές Τάγκο ακολουθούσαν με ξέφρενο ρυθμό τον βασιλιά Καρνάβαλο, που φέτος είχε τον τίτλο «Όλες οι φυλές του κόσμου γλεντάνε στον Κρουσώνα». Το παραδοσιακό κρητικό τραπέζι με την ρακί και τα τοπικά εδέσματα ήταν το άρμα που πήρε τα περισσότερα θετικά σχόλια αλλά και αυτό που αντέμειψε τον κόσμο με τις μαντινάδες του.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού, στήθηκε το μεγάλο πανηγύρι με τις ομάδες να γλεντάνε και να χορεύουν τους τοπικούς κρητικούς χορούς.

 

 Χθες μικροί και μεγάλοι με την μουσική κάλυψη του Ρ/Σ Υδρόγειος 106,9 fm αθέθηκαν στους καρναβαλικούς ρυθμούς των τραγουδιών που έντυσαν την διοργάνωση, μέχρι τις βραδινές ώρες.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του χωριού και στελέχη του Δήμου, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε στο γλέντι, την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Γενιά», Αντιγόνη Ξυλούρη αλλά και όλα τα άτομα και τους φορείς που βοήθησαν για το στήσιμο του 3οι Καρναβαλιού στο Κρουσώνα τονίζοντας ότι το καρναβάλι στο Κρουσώνα, πάει να γίνει θεσμός δίνοντας νέο ραντεβού για του χρόνου.