Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ο Γιάννης Ιδομενέως γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι κάτοχος των πτυχίων: Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης (τάξη Νικηφόρου Νευράκη), Φούγκας (τάξη Γιάννη Αυγερινού), και διπλωματούχος στο Κλασικό Τραγούδι με τους καθηγητές Φραγκίσκο Βουτσίνο και Κώστα Πασχάλη. Μελέτησε πιάνο με την Φραγκίσκη Καζακοπούλου.

Από το 1999 έως το 2007 έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του με τον Jean Louis Dumoulin στο Conservatoire National de Pantin, απ όπου απέκτησε το δίπλωμά του το 2002.





Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τραγουδιού με τους Laura Sarti, Denise Dupleix, Ίρμα Κολάση, Jeff Cohen, No?l Lee, Fran?ois Le Roux (Ακαδημία Fr.Poulenc), Gabriel Garrido (Ακαδημία Ambronay), και Helmuth Rilling (Ακαδημία J. S. Bach).


Ειδικεύεται σε έργα από την Αναγέννηση έως το Μπαρόκ, & σε έργα του 20ου και 21ου αιώνα .


Παρουσιάζεται συχνά σε ρεσιτάλ, στην Ελλάδα, Γαλλία, Φινλανδία, Τσεχία, Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία, Γερμανία.


Έχει συνεργαστεί με τα σύνολα: Accentus, Musicatreize, Ensemble Intercontemporain, Concerto K?ln, Arsys κ.α. Από το 1993 ως και το 1999 υπήρξε μέλος της χορωδίας της Ε.Ρ.Τ.


Τον Δεκέμβρη του 2002, ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπέπο στην όπερα του Άλκη Μπαλτά «Μόμο», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Έχει τραγουδήσει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου ερμήνευσε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, με τους Καλλιόπη Γερμανού, Renato Ripo και Sergiu Nastasa.




Στις 29 Απριλίου 2006 παρουσίασε με τη Νένα Βενετσάνου στο Th??tre du Ch?telet του Παρισιού, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.





Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Μαμαγκάκη και τραγουδά στους δίσκους του: « Heimat », στο ορατόριο « Άγιος Ερωτόκριτος » του Π. Πρεβελάκη και στο μελόδραμα « Ερωτόκριτος » του Β.Κορνάρου.


Στις 21 Μαΐου 2006, παρουσίασε στον Άγιο Νικόλαο, με την Ειρήνη Καράγιαννη και τη Σαβίνα Γιαννάτου, την μουσικοθεατρική παράσταση της μετάφρασης του Ερωτόκριτου στα Γαλλικά.




Το 2004, το 2007 και το 2008, τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις επετειακές συναυλίες για τον Μάνο Χατζιδάκι και ερμηνεύοντας το έργο «Νυκτωδία» του Μπάμπη Κανα για βαρύτονο και ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.





Το 2006, τραγούδησε στη Βιέννη τον Μεγάλο Ερωτικό και τις Γειτονιές του Φεγγαριού του Μάνου Χατζιδάκι στην αυθεντική τους μορφή (με ορχήστρα και χορωδία), στην αίθουσα συναυλιών της Αυστριακής Ραδιοφωνίας. Ένα χρόνο νωρίτερα, στην ίδια αίθουσα, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στους: Αττίκ, Κ. Γιαννίδη & Χρ. Χαιρόπουλο, υπό τη διεύθυνση του Α. Στρίκου.



Στις 10 ? 15 Απριλίου 2008, ερμήνευσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις όπερες: «Ένα σώμα» και «Χορεύουμε» των: Χ. Γωγιού και Γ. Βασιλαντωνάκη, που παρουσιάστηκαν από την Πειραματική Σκηνή της Λυρικής, υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου.




Στις 3 Μαΐου 2008 τραγούδησε, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου της Γενεύης, το έργο του Monteverdi «Vespro della Beata Virgine» υπό τη διεύθυνση του Gabriel Garrido.

Τον Μάιο του 2009, ερμήνευσε το ρόλο του Αμύντα, στην Όπερα «Ολυμπιάδα» του Antonio Caldara, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μάρκελου Χρυσικόπουλου.




Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1986 υπό τη διεύθυνση της κυρίας Τζαγκαράκη και με πιανίστα τον κ. Γιώργο Καλούτση.  Από τις αρχές του 2013 τελεί υπό την διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Ιδομενέως.  
Από το 1992 η χορωδία μετασχηματίστηκε σε τετράφωνη Παιδική Νεανική, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και προοδευτικό ρεπερτόριο, διατηρώντας πάντα την κλασσική μουσική παιδεία.
Σκοπός είναι η καλλιέργεια των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 7-8 ετών με τη σοβαρή και επίμονη εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική. 
Τα παιδιά που ανήκουν σ’ αυτήν την ομάδα κοινωνικοποιούνται και αντλούν ηθικές αξίες αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού από αυτήν που συνήθως  προβάλλεται από τα Μ.Μ.Ε.



Η Παιδική και Νεανική Χορωδία ανανεώνεται συνεχώς με και καινούργια παιδιά και από το «φυτώριο» της έχουν βγει χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα π.χ. Μυρτώ Γεωργιάδου, Γιάννης Ιδομενέως, Μανόλης Παπαδάκης, Κρυσταλία Σπηλιανάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Αριάνα Γεωργαντοπούλου, Μαρί Κλινάκη, Μαρία Δρούλου  Κατερίνα Δοξαστάκη, κ.α.


Κάθε χρόνο η Π&Ν χορωδία λαμβάνει μέρος σε πολλές συναυλίες σε τοπικό επίπεδο, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό. Μετά από προσκλήσεις χορωδιών και φορέων του εξωτερικού η Π&Ν έχει εκπροσωπήσει το Δήμο Ηρακλείου και έχει επισκεφθεί χώρες όπως: Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, δίνοντας συναυλίες και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............