Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: "ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ" - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: "ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ"

346_1_133

Υλικά

1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά ρίγανη
χυμό από 1 μικρό λεμόνι, αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον καθαρίζουµε και τον τοποθετούµε σε ένα αρκετά µεγάλο ταψί. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά µε τις χούφτες µας και προσθέτουµε το σκόρδο. Βάζουµε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες κοµµένες φέτες και ψήνουµε 45-50 λεπτά στους 180 βαθµούς.


incrediblecrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad