Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Σε μια πολύ όμορφη βραδιά, παρουσία πλήθους κόσμου, το περασμένο Σάββατο, στο κέντρο ”Μύθος”, όπου διεξήχθη η χοροεσπερίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου, βραβεύτηκε μεταξύ άλλων με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης που υπήρξε για περίπου μια δεκαετία πρόεδρος του Αετού Ανωγείων.
Την βράβευση έκανε ο Δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου υπεύθυνος και για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Γεωργαλής, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης μίλησε στους παρευρισκόμενους και ανέλυσε την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο π. Ανδρέας τόσο στο χώρο του αθλητισμού όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής που ο συνάνθρωπος έχει ανάγκη. Αναλυτικά ο κ.Δασκαλομαρκάκης ανέφερε τα εξής:



”Ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1966.
Τελείωσε την Εκκλησιαστική σχολή Χανίων το 1985 και χειροτονήθηκε την ίδια χρονιά. Φέτος κλείνει 30 χρόνια ως ιερέας.
Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανωγείων τα τελευταία δυο χρόνια.
Επίσης είναι πρόεδρος του σκοπευτικού Ομίλου Ανωγείων και Αντιπρόεδρος του Ομίλου πρακτικής σκοποβολής Ηρακλείου.
Ίδρυσε την εφημερίδα ”ΑΝΩΓΗ” το 2003 και συνεχίζει έως σήμερα ως ένα από τα καλύτερα επαρχιακά σάιτ.
Ιδρυτής του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του όπου εκατοντάδες παιδιά παρακολουθούν δωρεάν φροντιστήρια.
Λειτουργεί την αίθουσα  «Ιντερνέτ  Café» στα Ανώγεια από το 2002 όπου πάνω από 700 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Είναι ίσως ο μοναδικός ιερέας στην Ελλάδα που έχει δίπλωμα bodyguard και ασφάλειας διακεκριμένων προσώπων.
Υπήρξε πρόεδρος της ανασύστασης του Αετού το 2003 και έμεινε εκεί ως το 2013 με πλούσια δράση στο ποδόσφαιρο.
Η ομάδα συμμετείχε με επιτυχία για τέσσερα χρόνια στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ταξίδεψε στην Κύπρο τιμώντας ΄Έλληνες καταδρομείς και αδελφοποίηθηκε με τον Εθνικό Άχνας.
Ταξίδεψε και στο Ολυμπιακό στάδιο αλλά και στην Μύκονο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Πραγματοποιεί την λειτουργία για άντρες δυο φορές τον χρόνο από το 2002.
Κάθε χρόνο τελεί στα Ανώγεια ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα φίλους του Π.Α.Ο.Κ στα Τέμπη.
Υπήρξε τέλος πρόεδρος του 10ου ομίλου του Περιφερειακού το 2011.
Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και με δυο εγγόνια” κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ.

Ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης παραλαμβάνοντας την πλακέτα μίλησε για την εμπειρία του στο ποδόσφαιρο και τις υπόλοιπες ασχολίες του, ευχαρίστησε την ΕΠΣΡ και τόνισε ότι εύχεται ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός να μην βαδίσει στα χνάρια του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της Super League που με τη βρώμα και τη δυσωδία του μας ρεζιλεύουν διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά ο π.Ανδρέας είπε τα εξής:



”Ήταν αρκετά δύσκολο να ταιριάξει το ράσο με την ποδοσφαιρική φανέλα ,αλλά πιστεύω ότι τελικά τα κατάφερα. Διότι και  στη μια περίπτωση και στην άλλη χρειάζεται αγώνας για να επιτύχεις τον στόχο σου. Χρειάζεται προσπάθεια και ως παπάς απέναντι στο ποίμνιο μου, αλλά και ως πρόεδρος απέναντι στην ομάδα και τους φιλάθλους προκειμένου να τους πείσω να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά και να είμαστε ευπρεπείς όπως πρέπει και όπως ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας.
Παραξένεψε πολλούς το γεγονός ότι ένας παπάς ηγείται μιας ομάδας, αλλά ο ίδιος ο Θεός ευλογεί όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες που δίνονται είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου.
Όταν ξεκινήσαμε στόχος μας δεν ήταν ο πρωταθλητισμός. Πρωταθλητισμό θέλαμε να κάνουμε σε όλα τα πεδία που αφορούν τις κακοτοπιές και δυσκολίες της ζωής και την αντιμετώπιση τους.
Τώρα δεν είμαι πρόεδρος του Αετού. Όμως σαν ιερέας του Αγίου Γεωργίου και με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζω να παίζω ”μπάλα” σε άλλα γήπεδα. Στόχος μου πάντα είναι να καταφέρω να φέρω τον κόσμο πιο κοντά στην εκκλησία, όσο γίνεται πιο κοντά στη Δικαιοσύνη και στην αγάπη και να τους απομακρύνω όσο γίνεται πιο μακριά από τους πειρασμούς της ζωής που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και πόσο επικίνδυνοι είναι.
Εύχομαι στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το οποίο πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις να βαδίσει στο σωστό δρόμο και όχι σε αυτόν του Επαγγελματικού που τα τελευταία χρόνια με τη μπόχα και τη δυσωδία που αναδύει μας ντροπιάζει διεθνώς.
Η τιμή που μου κάνει η ΕΠΣΡ δεν αφορά μόνο εμένα αλλά αγκαλιάζει και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια μας στα Ανώγεια και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν από το υστέρημα τους.


Στην διάρκεια της θητείας μου στον Αετό προσπαθήσαμε να δράσουμε και κοινωνικά, όπως η διοργάνωση του φιλικού στο ΟΑΚΑ με τίτλο ΄΄Γκολ στη καρδιά μας” με τη συμμετοχή του Γιάννη Αναστασίου και πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών. Αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στις αδύνατες ομάδες που έχουν ανάγκη. Με τις δυο μαντινάδες που ήταν στο σύνθημα μας τότε στην Αθήνα κλείνω και εύχομαι όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να τις ακολουθούν πιστά σε όποιο τομέα του αθλητισμού και αν συμμετέχουν.

Γκολ στη καρδιά του καθενός η ανθρωπιά αν βάλει,
μπορούμε και θα φτιάξουμε μια κοινωνία άλλη.
——————————————————————-
Όμορφη συμπονετική για το συνάνθρωπο μας,
το ξένο πόνο πάντοτε ας κάνουμε δικό μας.

 http://www.anogi.gr/ekklisia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............