ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΡΟΜΑΝΑ ΠΟΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΡΟΜΑΝΑ ΠΟΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο Δήμος Αγίου Νικολάου απέστειλε  ηλεκτρονικά, την αίτηση για έγκριση και χρηματοδότηση της αγοράς του ιστορικού ακινήτου, στο οποίο ανήκει η λεγόμενη «Ρομάνα Πορτέλα», στο Χουμεριάκο.
Όπως ήδη είχε γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, ήταν σε εξέλιξη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου ώστε αυτό να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, για να το αξιοποιήσει κατάλληλα. Ο Δήμος αξιοποιεί στη συγκεκριμένη περίπτωση την ευκαιρία που του δίδει ειδικό πρόγραμμα απόκτησης σημαντικών διατηρητέων κτιρίων, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

 
Χθες υπεγράφη μεταξύ του Δήμου και των δύο συνιδιοκτητών του κτιριακού συγκροτήματος ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο προσδιορίζεται και το τίμημα για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου. Είχε προηγηθεί η αποτύπωση και εκτίμηση της αξίας του από ορκωτούς εκτιμητές. Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε με συμφωνία για την αγορά του ακινήτου, αντί του συνολικού ποσού των 134.700 €. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου προσδιορίστηκε στις 128.500 €, που είναι και το ποσό με το οποίο ο Δήμος θα ζητά από το Πράσινο Ταμείο να επιχορηγηθεί ώστε να πραγματοποιήσει την εξαγορά του κτίσματος με τη Ρομάνα Πορτέλα.


Σημειώνεται ότι το κτιριακό συγκρότημα, που ανάγεται στην ενετική περίοδο, έχει εμβαδόν 516 τ.μ. και επιπλέον συμπεριλαμβάνει οικόπεδο 546 τ.μ. Για τη σύνταξη της τεχνοοικονομικής μελέτης και τεκμηρίωση της πρότασης προς το Πράσινο Ταμείο συνεργάστηκαν η Αντιδήμαρχος -Πολιτικός Μηχανικός Αφροδίτη Βαρκαράκη, ο Αρχιτέκτονας Γιάννης Δατσέρης και η Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Γεωργία Μοσχόβη.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιθυμεί την απόκτηση του κτιρίου αυτού με σκοπό την δημιουργία Κέντρου Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της περιοχής του Μεραμπέλλου, της ιστορίας, της παράδοσης και των τοπικών προϊόντων του.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
 http://www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............