Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ

Το χρήμα, η ψευδαίσθηση του ελέγχου.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Κυριακή των Αποκρεώ.

Κυριακή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

Ο πλανήτης Γη που μπορεί να θρέψει άλλους τόσους.


Απόκριες καιρό, ποιος έκανε κόμμα προλαβαίνοντας το κενό που έμεινε στην ελιά; Να το πάρει το ποτάμι; Ή να τ’ αφήσουμε μετά το κλείσιμο του τριωδίου και να τα πούμε σαρακοστιανά; Όχι τίποτ’ άλλο, να μην μπερδευτούμε και γελάσουμε ως απόκρια, με λάθος πράγματα… Ενώ όσο να πεις η σαρακοστή, είναι πιο σοβαρή επιλογή χρόνου για σοβαρές ερωταπαντήσεις… ενόψει εκλογών πάντα….
Μάλλον τυχαία πρέπει να είναι η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, ευρωπαϊκών και τοπικών, που συνέπεσε να ξεκινά η προεκλογική περίοδος εν μέσω αποκριάς…. Ειδικά για το κομμάτι της εξαγγελίας υποψηφιοτήτων που ομολογουμένως έκρυβαν πολύ γέλιο. Κάποιες εξ αυτών δε, πέτυχαν το στόχο που ήταν η έκπληξη αλλά κανείς δεν κατάλαβε αν είχαν στόχο και το γέλιο που προκάλεσαν.
Κάποτε, όχι πολύ παλιά, είχαμε περίεργες υποψηφιότητες που έβγαζαν γέλιο αλλά και συνεργασίες που όντως στόχο είχαν τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τώρα όμως, στα χρόνια της κρίσης, είναι παρακινδυνευμένο και πολύ μάλιστα να γίνονται τέτοιες κινήσεις αφού έχει αποδειχθεί ότι μπορεί ο Έλληνας, από νεύρα, αγανάκτηση ή κακό χιούμορ, να στείλει τα λάθος άτομα στο λάθος όργανο εκπροσώπησης.
Άσε που και τα γέλια υπάρχει περίπτωση να μας βγουν ξινά. Πώς να μην γελάσει όμως κάποιος όταν π.χ. καλείται να ψηφίσει για Περιφερειάρχη Αττικής, το άτομο που εκλέγεται απ’ το μεγαλύτερο αριθμητικά, κοινό, στην χώρα, έναν κωμικό ηθοποιό που τελικά μόνο γέλιο μπορεί να προσφέρει; Πώς μπορεί να πείσει τελικά κάποιος ότι μπορεί να διαχειριστεί τόσο σημαντικά ζητήματα όπως η διαχείριση της καθημερινότητας των συμπολιτών του σε κλίμακα τόσο υψηλή που τα εκατομμύρια διαχείρισης είναι τριψήφιος αριθμός, όταν έχει βγάλει μόνο μια σχολή θεάτρου ας πούμε;
Γιατί, καλό είναι να εκλεγεί ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας ή της διπλανής τηλεόρασης τέλος πάντων, δημοτικός σύμβουλος αλλά περιφερειάρχης;  Βέβαια εξαρτάται σημαντικά και ποιοι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιφέρειας θα πει κάποιος. Άλλο γέλιο εκεί! Αλλά μιλάμε για πολύ γέλιο! Κι όταν πέφτει τόσο γέλιο που ευθέως ανταγωνίζεται τις απόκριες, για μια περιοχή όπως η πρωτεύουσα, μπορεί εύκολα κανείς να φανταστεί τι γέλιο κρύβεται σε άλλες υποψηφιότητες σε μικρότερες περιοχές της χώρας.
Όμως δεν πρέπει ν’ αδικήσουμε και το έτερον ήμισυ των επερχόμενων εκλογών αφού κι εκεί έχει γέλιο! Όταν σου λέει, δημοσιογράφος φέρων σακίδιο και χαιρετισμό διπλό σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή, εμφανίζεται αίφνης έτοιμος για διακήρυξη κόμματος που διεκδικεί αμέσως κι ευθέως, θέση στην ευρωβουλή, πόσο να κρατηθείς και να μην γελάσεις με την κοροϊδία που θεωρούν ότι μπορούν να σου σερβίρουν χωρίς να το καταλάβεις;
Ήταν περιττές οι απόκριες φέτος, είχαμε εξασφαλισμένο το κέφι και το γέλιο, όντας σε προεκλογική περίοδο. Εκτός αν αυτός ήταν ακριβώς ο στόχος τελικά, να πέσει γέλιο μέσα στις απόκριες για να μετριαστεί η ξευτίλα μας…
Όπως και να ‘χει, φέτος είχαμε αυτή την σπάνια δυνατότητα επιλογής καρναβαλιών… Μόνο που κάποια τελειώνουν την Καθαρή Δευτέρα ενώ κάποια, τα περισσότερα κιόλας, έχουν σοβαρές πιθανότητες ν’ αναδειχθούν τον Μάιο απ’ τις δημοκρατικές διαδικασίες που εμείς τελικά ευτελίζουμε… με τις επιλογές μας.


http://www.unitedreporters.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............