Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΥΓΙΑΝΑΚΗΣ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΥΓΙΑΝΑΚΗΣ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρά το τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν στο Ρέθυμνο τα Θεοφάνεια, όπου νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου παρουσία αρχών και φορέων του τόπου. Οκτώ νεαροί αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο λιμενικός Γιώργος Δρυγιαννάκης, στον οποίο ο Επίσκοπος απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο εφέτος προσέφερε η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης.


 
Ο Γιώργος Δρυγιαννάκης δήλωσε ικανοποιημένος που κατάφερε να πιάσει τον Ιερό Σταυρό και σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε: «Προσπαθώ να βουτάω κάθε χρονιά στα Θεοφάνεια, όταν δεν έχω υπηρεσία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλή χρονιά και εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας».
 
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η Θεια Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολης από τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και ΑυλοποτάμουΕυγένιο, ενώ η λιτανευτική πομπή έφτασε από τη Μητρόπολη στο ενετικό λιμάνι.
 
Μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, οι αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.
 
Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή στο μήνυμά της για την γιορτή των Θεοφανείων ανέφερε: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά. Παρά την κακοκαιρία αρκετός κόσμος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Εύχομαι η Θεία Φώτιση να έρθει σε όλους μας για να κάνουμε έργα καλά για τους πολίτες και προπαντός να επικρατήσει σύνεση και λογική στην κοινωνία μας, που έχουμε τόσο ανάγκη αυτές τις εποχές».
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης τόνισε: «Αξιωθήκαμε και φέτος να πάμε στον Αγιασμό των Υδάτων, εύχομαι να έχουμε όλοι την Θεία Φώτιση που μας χρειάζεται, να υπάρχει υγεία, ευτυχία και μια καλύτερη χρονιά με περισσότερη αισιοδοξία και πίστη. Αν έχουμε την ανθρωπιά μας, την αλληλεγγύη μας, τη συνοχή μας νομίζω όλοι μας θα τα καταφέρουμε».

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............