Σκηνές απείρου κάλλους έξω από το γραφείο του Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σκηνές απείρου κάλλους έξω από το γραφείο του Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.




Μεγάλα ζιζάνια έχει προκαλέσει στα ελληνικά σχολεία η αυτοαξιολόγηση. Ειδικότερα στο Νομό Ηρακλείου, εξαιτίας της υπέρμετρης αγωνιστικότητας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», σε κάποια σχολεία μαίνεται κανονικός εμφύλιος.
Οι συνδικαλιστές που ανήκουν στο διοικητικό συμβούλιο του συγκεκριμένου συλλόγου εκτός του ότι τα βάζουν με όλους τους διευθυντές των σχολείων και τους καλούν να παραιτηθούν, αφήνοντας το σχολεία ακέφαλα τέτοια εποχή βρήκαν την ευκαιρία να λύσουν και τις συνδικαλιστικές μεταξύ τους διαφορές.
Η κόντρα έφτασε σε τέτοιοι σημείο που έχει επεκταθεί και σε προσωπικά ζητήματα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Συλλόγου που καλεί τους διευθυντές να παραιτηθούν και να μην συμμετέχουν στην αξιολόγηση αναφέρεται «εκτός βέβαια εάν έχουν πρόβλημα (σε οποιοδήποτε επίπεδο) διότι τα κορυφαία στελέχη τους δεν έπεισαν ούτε τις συζύγους τους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση». Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι να βγουν στην επιφάνεια ταπεινά ένστικτα, συσσωρευμένες κακίες, φοβικά σύνδρομα, ζήλιες και αντιπαλότητες.



Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται κάθε μέρα στις τάξεις αδυνατούν να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση και τις διενέξεις μεταξύ συναδέλφων. Και το γεγονός ότι καλεί σ’ αυτή τη διαμάχη ο ίδιος ο Σύλλογος είναι πρωτόγνωρο.
Κάθε μέρα ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλεί τους διευθυντές/ντριες των σχολείων και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων στο γραφείο του για την αξιολόγηση. Απέξω από το γραφείο του διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους. Βρίσκονται τα μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου και ασκούν ψυχολογική βία σε όσους πάνε να μπουν μέσα στο γραφείο του. Υπάρχουν καταγγελίες για έντονες λογομαχίες και διαπληκτισμούς.
Πραγματικά πρωτόγνωρο γεγονός για κάποιον να αντιμετωπίζει τη βία του συνδικαλισμού.
Φυσικά οι εκπαιδευτικοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται γι αυτή την αξιολόγηση, αφού δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις συγκεντρωτικές διαδικασίες του Υπουργείου, αλλά και γιατί φοβούνται ότι οι συνάδελφοι που δεν τους συμπαθούν θα τους «κάψουν» με την πρώτη ευκαιρία.
Γενικότερα, ο φόβος είναι διάχυτος στα σχολεία και φυσικά το χειρότερο είναι ότι δεν προέρχεται μόνο από το Υπουργείο, αλλά και από το συνδικαλιστικό όργανο των ίδιων των εκπαιδευτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............