ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η πόλη φοράει τα γιορτινά της κι υποδέχεται τη γέννηση του Χριστού. Φώτα, μουσική, λαμπιόνια, βιτρίνες, συνθέτουν μια εικόνα περισσότερο χρωματιστή, δημιουργούν ένα κλίμα περισσότερο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο.
 Οι δημότες, έχουν την ευκαιρία και κυρίως τα παιδιά να ζήσουν την ατμόσφαιρα των γιορτών, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτές τις μέρες από τον Δήμο-ΚΕΔΗΡ, την Δημοτική Κοινότητα, με τη συνεργασία πολλών φορέων και προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες. 
Ήδη καθημερινά από την ημέρα που ξεκίνησαν οι γιορταστικές δράσεις αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή των σχολείων της πόλης, με δρώμενα χριστουγεννιάτικα που παρουσίασαν οι μαθητές στην Πλατεία Μικρασιατών, έκαναν ακόμα πιο ζεστή την ατμόσφαιρα και έδειξαν την δημιουργικότητα και την φαντασία εκπαιδευτικών και παιδιών.


 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες. Η Πλατεία Μικρασιατών, η Πλατεία Αγνώστου, η Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, το Πάρκο της οδού Αποστολάκη, έχουν ντυθεί Χριστουγεννιάτικα και περιμένουν όλους όσους επιθυμούν ν' αλλάξουν την καθημερινή μουντή διάθεσή τους και να την αντικαταστήσουν με χαμόγελο.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00 Πλατεία Μικρασιατών. Ο Αϊ Βασίλης μας στέλνει φέτος παραμυθογλυκάκια με τη γιαγιά Γωγώ την Παραμυθού.
17:00-20:00 Σπίτι Πολιτισμού. Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης της Παγκρήτιας Δραστηριότητας των Προσκόπων Ρεθύμνου για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00 «Ο παιχνιδόΚΟΣΜΟΣ…ΞΥΠΝΗΣΕ!» Κάλεσμα σε ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο ξύπνημα των αισθήσεων, του σώματος, της φωνής και της καρδιάς όλων των παιδιών!!! Ένα πλήρες πρόγραμμα από την μουσικοπαιδαγωγό Κατερίνα Καλεμάκη.
 
19:30 Σπίτι Πολιτισμού. Εορταστικά κάλαντα και τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών.
 

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00-15:00 Πλατεία Μικρασιατών. O ραδιοφωνικός σταθμός ΗΧΟΣ fm πραγματοποιεί ζωντανή εκπομπή στην πλατεία Μικρασιατών και δημιουργεί μια χριστουγεννιάτικη μελωδική ατμόσφαιρα και οι μουσικοί παραγωγοί του σταθμού σχολιάζουν και διασκεδάζουν τον κόσμο.
 
17:00-23:00 Σπίτι Πολιτισμού. Πολυπολιτισμική Βραδιά Φιλίας από το Δήμο Ρεθύμνης - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ - Γραφείο Πολιτισμού - Τουρισμού και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ) 17:00 Παιδικό Πρόγραμμα, 20:00 Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα ενηλίκων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλων καλλιτεχνών. Είσοδος ελεύθερη.



Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00 «Τα καλικαντζαράκια σε νέες περιπέτειες!!» Μουσικοκινητικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Το πρόγραμμα επιμελείται η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Καλεμάκη σε συνεργασία με την παιδαγωγό του ΚΔΑΠ, κ. Εμμ. Τσιρίτα.
 
11:00-14:00 Πλατεία Μικρασιατών και Βερνάρδου. Οι αθλητές του Ομίλου Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου ΟΠΕΡ παίζουν βόλεϊ και προσφέρουν θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.
 
16:00-20:00 Πλατεία Μικρασιατών «Από τους Προσκόπους με ΑΓΑΠΗ». Βαθμοφόροι και Ανιχνευτές καλούν παιδιά σε παιχνίδια και στη συνέχεια τα οδηγούν σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου θα κρεμάνε τις ευχές τους. Ζεστό τσάι και κανελλάδα θα διανέμεται δωρεάν στους περαστικούς, ενώ θα υπάρχει μεγάλος κουμπαράς, όπου θα μαζεύονται χρήματα για το σύλλογο «Αγάπη», καθώς και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας που θα διατεθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι θα τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
 
19:00 Η Δημοτική Φιλαρμονική παιανίζει σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης σε εορταστικούς ρυθμούς.
21:00 Σπίτι Πολιτισμού. Συναυλία με το Vamos Ensemble.
 
Το μουσικό σύνολο Vamos, ένα πολυπληθές σχήμα από τα Χανιά με όψη συμφωνικής ορχήστρας. Πνευστά, έγχορδα, κρουστά και πιάνο, σε μια πολύ προσεγμένη ενορχήστρωση, στήνουν μουσικές γέφυρες από τους Χατζιδάκι και Piovanni έως τους Τσιτσάνη και Beatles, από τους Shostakovich και Kurt Weill μέχρι τον Θεοδωράκη και τον Βαμβακάρη και ενώνουν το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» και την «Λιλιπούπολη» με την όπερα, αλλά και μια μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία προσφέροντας ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με πληρότητα και παλμό. Είσοδος ελεύθερη.

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............