ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΛΥΡΑ ΜΕ ΒΑΘΥ ΗΧΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΣΕΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΛΥΡΑ ΜΕ ΒΑΘΥ ΗΧΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΣΕΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μάγεψε τους περαστικούς που βρέθηκαν χθες έξω από το γνωστό εργαστήρι κατασκευής μουσικών παραδοσιακών οργάνων στο Ρέθυμνο ο ήχος από τη γιγαντιαία παραδοσιακή λύρα που παράγει βαθύ ήχο παρόμοιο με αυτό του κλασικού μουσικού οργάνου τσέλο.

Η καταξιωμένη μουσικός και γνωστή οργανοπαίκτης τσέλου Gianna Bulmer, φίλη της οικογένειας Παπαλεξάκη βρέθηκε στο κατάστημα και «δοκίμασε» και η ίδια τον ήχο της λύρας-τσέλο προκαλώντας τον θαυμασμό των περαστικών που περνούσαν από το σημείο.

Η Gianna Bulmer ασχολείται με την κλασική μουσική στην Αγγλία ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και στη Γερμανία. Επιπλέον, γνωρίζει λύρα και βιολί ωστόσο η ίδια δηλώνει κατά κύριο λόγο παίκτρια τσέλου. Μάλιστα, η κ. Bulmer εκφράζει ξεκάθαρα την αγάπη της για την παραδοσιακή Κρητική μουσική ενώ η οικογενειακή φιλία με την οικογένεια Παπαλεξάκη την οδηγεί συχνά στο Ρέθυμνο.
Οι κατασκευαστές της λύρας Γιώργος και Νίκος Παπαλεξάκης, πατέρας και γιος, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση επεσήμαναν πως η λύρα έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές της παραδοσιακής Κρητικής λύρας η διαφορά της ωστόσο, όπως είναι προφανές, είναι στο μέγεθος και κατά συνέπεια στον ήχο, ο οποίος είναι πιο βαθύς και παρόμοιος με αυτόν που έχει το τσέλο.
http://www.kritionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............