ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της κι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη γέννηση του Χριστού. Φώτα, μουσική, λαμπιόνια, βιτρίνες, συνθέτουν μια εικόνα περισσότερο χρωματιστή, δημιουργούν ένα κλίμα περισσότερο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο.
 
Οι δημότες, έχουν την ευκαιρία και κυρίως τα παιδιά να ζήσουν την ατμόσφαιρα των γιορτών, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτές τις μέρες από τον Δήμο, από διάφορα σχολεία, από συλλόγους.
 
Η ΚΕΔΗΡ κάνει σήμερα την επίσημη έναρξη των πλούσιων χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων που έχουν διοργανώσει ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα, με τη συνεργασία πολλών φορέων του τόπου και προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες.
 
Ήδη, η Πλατεία Μικρασιατών έχει ντυθεί Χριστουγεννιάτικα και περιμένει όλους όσοι επιθυμούν ν' αλλάξουν την καθημερινή μουντή διάθεσή τους και να την αντικαταστήσουν με χαμόγελο. Το ίδιο και η Πλατεία Αγνώστου, η Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, το Πάρκο της οδού Αποστολάκη κ.λπ.
 
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε, είναι οι παρακάτω:


 
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
 
 
Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης:
 
11:00 Μια όμορφη παραμυθένια άμαξα με άλογο μας ταξιδεύει σε γιορτινό κλίμα, ξεκινώντας από την πλατεία Αγνώστου και διασχίζοντας την πόλη με κατάληξη στην πλατεία Μικρασιατών.
 
 
11:00-15:00 πλατεία Μικρασιατών.
 
 
Η Δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κατοίκων της Παλιάς Πόλης, προσφέρει ζεστά κάστανα και φτιάχνει νόστιμες λιχουδιές με τη βοήθεια της κ. Ματίνας Βολτυράκη.
 
12:00 Πλατεία Μικρασιατών: Πολιτισμικές δράσεις για παιδιά από την κ. Βάσω Λίπα με θέμα «Ελάτε να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να βρει την Παλιά Πόλη!». Με χάρτες, κόλλες και μπογιές, με πυξίδες μαγικές όλοι μαζί θα βρούμε λύση τούτες τις γιορτές: Ο Αϊ Βασίλης να μας βρει, να 'ρθεί στην πόλη τη σωστή! Ρέθυμνο ονομάζεται και έχουμε γιορτή! Ένα εορταστικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό εργαστήρι για παιδιά με βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες, προκειμένου να γνωρίσουν τα μνημεία της Παλιάς Πόλης και την ιστορία τους. Διοργάνωση: ΜΟΥΣΑ και Γραφείο Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.
12:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου παίζει όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην πλατεία Μικρασιατών. Προσφέρεται ζεστή και αρωματική κανελλάδα σε όλους από την κ. Μαργαρίτα Σαββάκη.
 
18:00 Σπίτι του Πολιτισμού: Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Kallergis Education», διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ. Είσοδος ελεύθερη.
 

Παράλληλες εκδηλώσεις:
 
 
10:00-15:00 Πλατεία Αγνώστου: Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, διοργανώνει εκδήλωση με βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, κατασκευές, μηνύματα για την πρόληψη κ.ά. Επίσης θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών που θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνου. Συμμετέχουν οι Σαμαρείτες, η Τροχαία και το ΕΚΑΒ.
 
10:30 Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου: Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Μουσικό Καρπό. Διοργάνωση ΙΛΕΡ.
 
9:00-19:00 Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων: Χριστουγεννιάτικο παζάρι με σπιτικά γλυκά από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
9:00-21:00 Πλατεία Τίτου Πετυχάκη: Το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και για τις ανάγκες του σχολείου.

 

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00 πλατεία Μικρασιατών: «Πλάθω δημιουργώντας». Τα παιδιά πλάθουν κουλουράκια με τα δυο τους τα χεράκια καιδημιουργούν μπισκότο-τσουρεκοκουλουράκια, με τη βοήθεια των αρτοποιών του ξυλόφουρνου του Γιώργου Αλεξανδράκη.
20.00 Σπίτι του Πολιτισμού: Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία τουΜουσικού Καρπού. Αφήγηση Costa Costa. Συνοδεύει το quinteto χάλκινων πνευστών οργάνων «Creta Brass». Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
Παράλληλες εκδηλώσεις:
 
 
9:00-19:00 Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων: Χριστουγεννιάτικο παζάρι με σπιτικά γλυκά από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
9:00-21:00 Πλατεία Τίτου Πετυχάκη: Το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και για τις ανάγκες του σχολείου.
 
10:30 Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου: Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας. Διοργάνωση ΙΛΕΡ.
 
 
Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
 
 
11:00-20:00 πάρκο οδού Αποστολάκη: Διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με θέμα «Τα Χριστούγεννα στον κόσμο». Διοργάνωση 7ο Δημοτικό Σχολείο, 8ο Νηπιαγωγείο και Σύλλογος Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.



«Τα Χριστούγεννα στον Κόσμο»
 
 
Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης και πληθώρα εθελοντών, πραγματοποιούν διήμερο εκδηλώσεων την Κυριακή 21 και την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, με τίτλο «τα Χριστούγεννα στον Κόσμο», στο πάρκο της οδού Αποστολάκη (δίπλα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο), από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά ημέρα, έχει ως εξής:
 

Κυριακή 21/12/2014
 
10:45 Συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
 
11:00 - 11:30 Οι μαθητές του Κωστή Κουτελιδάκη τραγουδούν τα κάλαντα από το Δημαρχείο μέχρι την Πλατεία του 7ου Δημ. Σχολείου.
 
11:30 - 11:45 Χριστουγεννιάτικα τροπάρια από ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου.
11:45-13:30 Χριστουγεννιάτικες ζαβολιές-Πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές (Συντονισμός Μανόλης Φιλιππάκης).
13:30 - 14:00 Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης.
14:00 - 14:30 Χριστουγεννιάτικο πάρτι από το γυμναστήριο Οcean.
15:00 - 16:00 Θεατρικό δρώμενο «Σε πέντε λεπτά» από τη θεατρική ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
16:00 - 16:30 Εορταστικά τραγούδια και κάλαντα από τη χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
17:30 Φωταγώγηση της Πλατείας από το Δήμαρχο Ρεθύμνου, συνοδευόμενο από το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης.
 
18:00 - 19:00 Παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης και της Ελλάδας από το Λύκειο Ελληνίδων.
19:00 - 20:00 Συναυλία από μέλη της ομάδας των Alma Libre.

 
Παράλληλα…
 
 
Από 11:00 έως 20:00: Χοροπηδάμε στο τραμπολίνο.
Από 13:00 έως 15:00: Βόλτα με τα πόνι.
Από 17:00 έως 20:00: Τρέχουμε με τα πατίνια του «ΟΚΑ Πρέβελη».
 
Από 11:00 έως 20:00: Θα υποδέχονται τους επισκέπτες στα σπιτάκια τους ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του και η γιαγιά με τα παραμύθια της.
 
Επίσης, στο χώρο του Πάρκου θα περιμένουν τους επισκέπτες κατασκευές , ζωγραφική προσώπου, βιβλία, λουλούδια, όμορφα αντικείμενα, πολλές λιχουδιές ,ζεστό κρασί , σοκολάτα και πολλές άλλες εκπλήξεις!


  
Δευτέρα 22/12/2014
 
 
11:00 - 12:00 Παιχνιδοτράγουδα από τους προσκόπους Ρεθύμνου.
12:00 - 14:00 Ανακαλύπτοντας και παίζοντας με ξύλινα παιχνίδια από την ομάδα «Καλούμπα».
14:00 - 14:30 Ενόργανη από «ΟΚΑ Αρκάδι».
14:00 - 15:00 Έθιμα - χοροί - τραγούδια - φαγητά - γλυκά από άλλες χώρες.
14:00 - 16:00 Βόλτα με τα πόνι.
15:00 - 16:00 Τραγουδώντας τα παλιά από τη χορωδία του 4ου ΚΑΠΗ.
17:00 - 18:00 Θεατρικό Δρώμενο «Μια νύχτα γεμάτη θαύματα » από το 8ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.
18:00 - 19:00 Πάρτι στο Νηπιαγωγείο.
19:00 - 20:00 Θεατρικά δρώμενα: «Ο Χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Άγιος Βασίλης» από τους μαθητές της Α' τάξης του 7ουΔημ. Σχολείου και «Ο Τρι το Τριγωνάκι» από τους μαθητές της Β' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου.
 
Παράλληλα, από 11:00 έως 20:00 θα μας υποδέχονται στα σπιτάκια τους ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του και η γιαγιά με τα παραμύθια της.
 
Επίσης, στο χώρο του Πάρκου θα μας περιμένουν κατασκευές, ζωγραφική προσώπου, βιβλία, λουλούδια, όμορφα αντικείμενα πολλές λιχουδιές ,ζεστό κρασί, σοκολάτα και πολλές άλλες εκπλήξεις!

 
Χριστουγεννιάτικα παζάρια
 
 
• Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, οργανώνουν φιλανθρωπικό παζάρι στο χώρο του σχολείου, σήμερα Σάββατο από τις 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
 
Οι μαθητές ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, παραδοσιακά και ευρωπαϊκά γλυκίσματα από τους ομίλους Γαλλοφωνίας και Αγγλικών, χειροποίητα καλλυντικά και όμορφα γλαστράκια με φυτά.
 
Παράλληλα θα συλλέγουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα.
 
Θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι και διαγωνισμός ταλέντων και τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι μαθητές και ο Όμιλος Μουσικής του σχολείου.
 
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο «Αγάπη» και στο Κοινωνικό Ιατρείο.
 
• Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρμένων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων, θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικο παζάρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην πλατεία του χωριού.

http://www.rethnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............