"ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΚΥΡΙΕ ΡΙΧΤΕΡ... - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΚΥΡΙΕ ΡΙΧΤΕΡ...

Του Γιάννη Φασουλά-
Δημοσιογράφου ΝΕΡΙΤ
Η ανακήρυξη του καθηγητή Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποδεικνύει ότι το… «δόγμα», «οι Γερμανοί ήρθαν σαν φίλοι» είναι εδώ, προφανώς εμφορούμενο από την παρουσία του Δ’ Μερκελικού Ράιχ, 70 χρόνια μετά την αιματηρή παρουσία στην Κρήτη του Γ΄ Χιτλερικού Ραϊχ.
Όλοι όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το θέμα της ανακήρυξης του Ρίχτερ αγνόησαν με τρόπο προσβλητικό την σύγχρονη κρητική ιστορία, στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, πετώντας στους κάδους του Πανεπιστημίου, την περήφανη αντίσταση του λαού μας κατά των Φασιστο-Ναζί.
Η «ένταξη» του κ. Ρίχτερ στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Κρήτης σημαίνει ότι οι όμοιοι του υιοθετούν πλήρως όλα όσα έχει πει σε βάρος των αγώνων των Κρητών και υπέρ των Ες-Ες.
Στα όσα υποστηρίζει τώρα ο κ. Ρίχτερ στο βιβλίο του, θα ήθελα, με την ευκαιρία και του δημοσιεύματος στην αυστριακή εφημερίδα ότι οι Γερμανοί χρωστάνε 1,5 τρις δραχμές στους Έλληνες για τις θηριωδίες που διέπραξαν σε βάρος της χώρας, να του… ζητήσω… ταπεινά «συγγνώμη» για:
– Την ηρωική αντίσταση των Κρητών στο
Μάλεμε, κατά την πτώση του επίλεκτου γερμανικού σώματος αυτό των αλεξιπτωτιστών
– Την μάχη του Λατζιμά
– Τη μάχη του Ηρακλείου
– Για την απαγωγή του Κραϊπε
– Για τις νυχτερινές επιδρομές των ανταρτών κατά του…πολιτισμένου γερμανικού στρατού.
Ξεχωριστή «συγγνώμη» θα ήθελα να του… ζητήσω, για την μεγαλειώδη αντίσταση των Ανωγειανών που είχε σαν αποτέλεσμα το Ολοκαύτωμα του χωριού. Επίσης για:
– Για την ισοπέδωση στης Καντάνου
– Για το κάψιμο της Βιάννου
– Για το κάψιμο των χωριών του Αμαρίου
– Για τις ομαδικές εκτελέσεις δεκάδων Κρητικών

«Συγγνώμη» κύριε καθηγητά της «Ιστορίας» που δεν σας… βοήθησαν οι Κρητικοί να στήσετε και στο νησί ένα Νταχάου, ένα Άουσβιτς, για να τους κάψετε και να τους κάνετε σαπούνι, για να δώσετε και εδώ μια «Τελική Λύση», για να μετα-φέρετε και στην Κρήτη τον… «πολιτισμό των φούρνων».
- «Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ, που οργανωθήκαμε, που βγήκαμε στο βουνό, που παλέψαμε για την ελευθερία, για την δημοκρατία και πάνω από όλα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
- «Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ που κάναμε σαμποτάζ κατά των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής. «Συγγνώμη» που τους πυροβολούσαμε… Τώρα που το σκέφτομαι ο Κρητικός λαός δεν θα έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά. Έπρεπε μετά… βαϊων και κλάδων να… υποδεχτεί τους Ναζί και να τους βοηθήσει να… μεταλαμπαδεύσουν τα ιδανικά «των φούρνων» και «των κρεματορίων» στο νησί κι όπου αλλού μπορούσαν. Είναι αλήθεια κρίμα, που δεν… σας βοηθήσαμε και στην… εξάπλωση της «μοναδικής» θεωρίας της «Άριας Φυλής».
-«Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ που υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας, τα εδάφη μας, την τιμή των σπιτιών μας, τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας, τα αδέλφια μας…
- «Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ που ήμασταν τόσο… βίαιοι κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Κανονικά θα έπρεπε να περάσουν από… στρατοδικείο όλοι οι οπλαρχηγοί της Αντίστασης που …τόλμησαν και συγκρούστηκαν με τον αιμοσταγή γερμανικό στρατό. Έχετε ακόμα καιρό να τους δικάσετε…
- «Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου τη Μάχη της Κρήτης, θα …φροντίσουμε να την καταργήσουμε, για να μην ενοχλείται και το σύγχρονο μερκελικό Δ’ Ράιχ.
- «Συγγνώμη» κύριε Ρίχτερ που αντιστεκόμαστε και στο σημερινό Δ΄ Ράιχ, με τους χιλιάδες νεκρούς που έχει αφήσει πίσω του. Με τα εκατομμύρια των ανέργων, με τους χιλιάδες άστεγους και εξαθλιωμένους. Να διαμηνύσετε στην καγκελάριο των σύγχρονων «φούρνων» ότι θα συνετιστούμε και θα είμαστε καλά παιδιά, για να μην χρειάζεται ο Σόϊμπλε να κάνει συστάσεις κάθε τρεις και λίγο…
- «Συγγνώμη» λοιπόν κύριε Ρίχτερ! Όσο για σας κύριε Πρύτανη, απλά θα σας πούμε πως καταλαβαίνουμε την αναστάτωσή σας, για την επέμβασή μας στα του πανεπιστημίου, όμως στη Δημοκρατία συχνά, ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και δίκαιο. Το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί ξεκομμένο από την κρητική κοινωνία, ιδιαίτερα όταν κάποια θέματα προσβάλλουν το εθνικό αίσθημα όχι μόνο των Κρητών αλλά και όλων των Ελλήνων, τότε αυτόχρημα η κοινωνία παίρνει θέση, την θέση που της επιβάλλει η Ιστορία του νησιού!


www.anogi.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............