ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



 Ξεκίνησαν τις χριστουγεννιάτικες δράσεις τους  τα ξωτικά των χριστουγγένων στο πάρκο 626 στο Ηράκλειο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, ήρθαν α προστεθεί μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα βοηθήσει να δοθούν χρήματα για τα «Παιδικά χωριά SOS» και να συγκεντρωθούν τρόφιμα για την εθελοντική ομάδα GIVE, κάτι που ευελπιστούμε να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα τις ημέρες των εορτών. Είναι «τα ξωτικά των Χριστουγέννων»




Για το λόγο αυτό νέοι και νέες ντυμένοι ξωτικά και νεράιδες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με έδρα το πάρκο 626, στην οδό Ιδομενέως, με ένα προορισμό: να επικοινωνήσουν με τον κόσμο, να μοιράσουν δώρα,  να παίξουν παιχνίδια. Κρατώντας το μεγάλο «Νεραϊδοβιβλίο» θα παρακινούν μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε μια γιορτή, που καλεσμένοι θα είναι όλοι οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο. Θα υποβάλουν τις ερωτήσεις «του μαγικού βιβλίου», θα παίζουν «το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των ξωτικών», θα μοιράζουν προσκλήσεις για παιδικό θέατρο ή για κινηματογράφο, θα δίνουν δώρα από τα καταστήματα της πόλης. Ακόμα στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα είναι και η αναβίωση ενός χριστουγεννιάτικου εθίμου το «φιλί κάτω από ένα κλαδάκι γκι».  Όπως λέει το έθιμο, πιστεύεται, ότι εάν δυο άτομα ανταλλάξουν ένα φιλί κάτω από το γκι, είναι μια υπόσχεση πως θα έχουν ευτυχία και μακροζωία.



Επίσης στο χώρο του πάρκου, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση με γιορτινές κατασκευές, μάγειροι που θα δείχνουν στα παιδιά πώς να φτιάχνουν γλυκίσματα ή τη συνταγή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ένα μεγάλο δέντρο όμορφα διακοσμημένο, όπου θα μπορούν όσοι θέλουν να τοποθετούν κάρτες με ευχές για το νέο έτος, το «ταχυδρομείο του Αη Βασίλη» όπου θα μπορούν τα παιδιά να γράφουν  το γράμμα στον Αη Βασίλη και να παίρνουν μέρος και σε άλλες δραστηριότητες που θα έχουν φροντίσει και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Εφορεία περιοχής Κρήτης. 

 Οι ημερομηνίες της εκδήλωσης θα είναι:  22, 23, 24/12 και 29, 30, 31/12/2014.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............