ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Στο... μονοπάτι του πολέμου είναι αποφασισμένοι να βαδίσουν οι κάτοικοι του Μοχού και των γύρω χωριών. Αιτία, η μετακίνηση νοσοκόμας από το Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, με τους δημότες και τους ηλικιωμένους να είναι αποφασισμένοι να κλείσουν ακόμη και δρόμους για το νέο πλήγμα που δέχεται ο χώρος της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Πίσω στις οργανικές τους θέσεις νοσοκομείων καλούνται να επιστρέψουν αρκετοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στη Πρωτοβάθμια Υγεία, με αποφάσεις διοικητών και οι οποίοι βρέθηκαν νομικά στον "αέρα" μετά την απόσπαση των Κέντρων Υγείας από τα νοσοκομεία και την απευθείας υπαγωγή τους στη ΔΥΠΕ. Χαρακτηριστική περίπτωση, η προωθούμενη μετακίνηση νοσοκόμας από το Περιφερειακό Ιατρείου Μοχού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», υποστηρίζουν κάτοικοι του Μοχού, που είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. «Στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο», δηλώνει ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ  Αντώνης Γρηγοράκης, ο οποίος αναζητά λύση στο νομικό θέμα που έχει προκύψει.

Όπως δηλώνει στο neakriti.gr, «λόγω του νέου νομικού πλαισίου που αλλάζει η διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και έρχεται στη ΔΥΠΕ, πολλά άτομα βρέθηκαν να έχουν οργανική θέση στα νοσοκομεία αλλά να υπηρετούν με αποφάσεις των διοικητών στην Πρωτοβάθμια Υγεία. "Νομικά" βρέθηκαν "ξεκρέμαστοι" αρκετοί εργαζόμενοι. Τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσω σχετική σύσκεψη όπου θα ξεκαθαριστεί το όλο ζήτημα. Όσοι κριθούν ότι είναι απαραίτητοι στην Πρωτοβάθμια Υγεία θα παραμείνουν, με απόφασή μου».
Το Περιφερειακό Ιατρείο εξυπηρετεί 4.850 ασφαλισμένους από Μοχό, Σταλίδα, Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Κερά και Κράσι. Αν και οι θέσεις των γιατρών είναι δύο, μόνο ένας βρίσκεται στη θέση του και εξυπηρετεί τους χιλιάδες ασφαλισμένους καθώς ο δεύτερος, για προσωπικούς λόγους, έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών για 5 χρόνια, διότι βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.
Γεωργία Μακάκη
www.neakriti.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............