ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 Πραγματικό κίνδυνο αποτελούν τα εκατοντάδες ετομόρροπα σπίτια που εδράζουν στο Ηράκλειο Κρήτης και κυρίως στις «παλιές» συνοικίες του κέντρου.



Ο Δήμος Ηρακλείου από την πλευρά του θα διαθέτει τα μέσα για τα προσωρινά μέτρα ασφαλείας σε ετοιμόρροπα κτίσματα, όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη αντιμετώπισης του κινδύνου, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αίρεται η ευθύνη των ιδιοκτητών, στους οποίους θα καταλογίζονται τα έξοδα κατασκευών και παρεμβάσεων, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη. Τέλος, υπήρξε δέσμευση ανάμεσα στον Δήμο και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες για στενή συνεργασία σε θέματα της παλιάς πόλης και των ενετικών τειχών, ενώ ο Δήμος δεσμεύθηκε, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων στα μνημεία.



Σημειώνεται ότι η συστηματική καταγραφή των "επικίνδυνων" κτιρίων που εντοπίζονται κυρίως στην εντός των τειχών πόλη του Ηρακλείου, ξεκίνησε πριν χρόνια και οι μέχρι σήμερα επιτροπές μηχανικών έχουν εξετάσει γύρω αρκετά κτίσματα, απ’ τα οποία κάποια κρίθηκαν επικίνδυνα ή μερικώς επικίνδυνα και κάποια άλλα επισκευαστέα. Ωστόσο, το πρόβλημα επιμένει. Συνολικά έχουν κατεδαφιστεί αρκετά κτήρια, ενώ εκκρεμεί η κατεδάφιση μερικών δεκάδων ακόμα. Ωστόσο, προβληματικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε αυτά τα κτήρια στεγάζονται σε αρκετές περιπτώσεις οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα καταβάλλουν και οικονομικό αντίτιμο στους ιδιοκτήτες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............