ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ


Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να εφαρμόσουν μελέτη δημοσιευμένη στο Φύλλο της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από το 2009, σχετικά με τα όρια ταχύτητας στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Η μελέτη που έχει ΦΕΚ από το Σεπτέμβριο του 2009, για να εφαρμοστεί και να τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει να γίνουν σειρά παρεμβάσεων με νέες σημάνσεις, ταμπέλες και πινακίδες στο εθνικό οδικό δίκτυο, με βάση τα όρια ταχύτητας που καθορίζονται. Σύμφωνα με αυτή σε κάποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, προβλέπεται αύξηση των ορίων και σε άλλα όχι.


 
Η Περιφέρεια Κρήτης εμφανίζεται αποφασισμένη, έστω και τώρα, να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις αντικατάστασης των πινακίδων με τα νέα όρια ταχύτητας, όπως αυτά υποδεικνύονται από την σχετική μελέτη. Κατά πληροφορίες η μελέτη κάνει ουσιαστικά αλλαγές σε 66 διαφορετικά σημεία του δρόμου, προτείνοντας μείωση των ορίων ταχύτητας σε 23, αύξηση σε μόλις 11 και επιμέρους παρατηρήσεις των υφιστάμενων σε 32 σημεία.


 
Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης, ανέφερε πως ετοιμάζεται η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου αντικατάστασης των πινακίδων και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με βάση τον συγκεκριμένο διαγωνισμό εμείς θα αλλάξουμε τις πινακίδες σ' αυτά τα σημεία που καθορίζει το ΦΕΚ από το 2009. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι άλλο, γιατί είναι αποκλειστικά θέμα του υπουργείου. Εμείς στα σημεία τα οποία προβλέπει η μελέτη, η οποία έχει γίνει, αντικαθιστούμε τις πινακίδες. Η αντικατάσταση των πινακίδων όπου χρειάζεται θα γίνει κανονικά. Σύμφωνα με τη μελέτη και σύμφωνα με τα όρια που έχουν περάσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Εμείς κάνουμε αυτό το οποίο έχει ήδη εγκρίνει το αρμόδιο υπουργείο και αυτό πάμε να πραγματοποιήσουμε μέσα από τη συγκεκριμένη δημοπρασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............