ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Η ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Η ΚΡΗΤΗ

Σε σειρά δεσμεύσεων για την ανάπτυξη των υποδομών της Κρήτης προχώρησε χθες ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) και το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, δίνοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους, σε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, παρουσία του περιφερειάρχη, βουλευτών, δημάρχων και άλλων τοπικών φορέων της Κρήτης.



Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Β.Ο.Α.Κ. θα γίνει χωρίς διόδια, για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και οικονομικούς, ωστόσο, τόνισε ότι θα υπάρξει εμπλοκή και ιδιωτών στη χρηματοδότηση και κατασκευή του.
Οπως ανέφερε, έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ το Υπουργείο του εργάζεται ήδη στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα περιλαμβάνει και ιδιωτική συμμετοχή.
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι ο Β.Ο.Α.Κ. δεν θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προς εκμετάλλευση, όπως γίνεται σε αυτοκινητοδρόμους της ηπειρωτικής χώρας που έχουν διόδια. Ακόμη, προσδιόρισε την πρώτη φάση για την εκκίνηση των διαδικασιών, την προκήρυξη της μελέτης σκοπιμότητας, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο και θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι, με τα έργα να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2016.






«Κανονικά», είπε, «θα έπρεπε να μπουν διόδια και να πληρώνουν οι χρήστες, αλλά στην Κρήτη υπάρχει ιδιαιτερότητα. Θα έπρεπε να φτιάξουμε παράλληλους εναλλακτικούς δρόμους και θα μας στοίχιζε ο κούκος αηδόνι. Δεν γίνεται, λοιπόν, να μπουν διόδια γιατί χρήστες είναι κυρίως οι κάτοικοι και οι τουρίστες το καλοκαίρι. Ετσι θα γίνει ο Β.Ο.Α.Κ. με το σύστημα διαθεσιμότητας πληρωμών και το κράτος θα πληρώνει κάθε χρόνο το δάνειο ή την ιδιωτική επένδυση».

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ



Το ζήτημα του Β.Ο.Α.Κ. θα συζητηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα σε σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, όλοι οι ευρωβουλευτές και βουλευτές της Κρήτης, ο πρόεδρος της  Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης, οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος των Τμημάτων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Ο.Α.Κ. Α.Ε. καθώς και ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Εργων Ο.Α.Κ. Α.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............